IZBORI ZA PREDSEDNIKA HDZ: Karamarko ponovo izabran, najavio žestoko domoljublje
Foto: Fonet/AP 8 Nov 2015

Bio jedini kandidat

IZBORI ZA PREDSEDNIKA HDZ: Karamarko ponovo izabran, najavio žestoko domoljublje

Hrvatska -

Tomislav Karamarko je bio i jedini kandidat za novog predsednika. U pobedničkom govoru, Karamarko je poručio da će HDZ "artikulisati žestoko domoljublje".

ZAGREB - Tomislav Karamarko ponovo je danas izabran za predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), a ovog puta su u stranci prvi put održani izbori po principu "jedan član - jedan glas".

Karamarko je bio i jedini kandidat za novog predsednika i očekuje se da će dobiti više od 90.000 glasova. U pobedničkom govoru, Karamarko je poručio da će HDZ "artikulisati žestoko domoljublje".

"Dobili smo stranku koja je izgubila, bila na kolenima, borili smo se da stranci vratimo ime i prezime, da je vratimo izvornim načelima - Domovinski rat, branitelji i političko učenje Franje Tuđmana. Vratili smo demohrišćanski, domoljubni karatker, to je bilo teško, jer su nas gledali kao bezidejnu stranku bez ikakve ideološke profilacije", kazao je Karamarko, prenela je regionalna tv N1.

Lider HDZ-a je naveo da ih je Hrvatska puno koštala i da se neće "prepustiti demontaži".

"Ideološke rasprave stavljaćemo u drugi plan", rekao je Karamarko, ističući da se protivi totalitarizmima.

On je najavio da će mu u narednom četvorogodišnjem periodu prioriteti biti privreda, kvalitet života, otvaranje novih radnih mesta, investicije i sprečavanje iseljavanja mladih ljudi iz zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track