JEZIVI DETALJI KRVOPROLIĆA: Domagoj (18) kuhinjskim nožem zaklao Luku (19) zbog devojke
Foto: Printscreen FB

Zločin zapanjio Hrvatsku

JEZIVI DETALJI KRVOPROLIĆA: Domagoj (18) kuhinjskim nožem zaklao Luku (19) zbog devojke

Hrvatska -

“Pomozite mi, spasite me”, bile su poslednje reči Luke Ćopića, kog je juče, 45 minuta iza ponoći, u Kloštar Ivaniću ubio godinu dana mlađi Domagoj Opaček.

Ubica je žrtvi nožem prerezao grkljan u mračnom delu Parka hrvatskih boraca, a sve zbog svađe oko devojke. Odmah je pobegao dok je Luka još bio živ.

Preklani mladić uspeo je da se dovuče do obližnjeg kafića, ali njegovo dozivanje u pomoć nisu čuli zbog glasne muzike. Konačno ga je čuo njegov poznanik Danijel, koji je prolazio parkom.

Danijel je ispričao prijateljima da je od šoka prvo pomislio da je Luki pukao vrat, jer se držao za njega, ali kada je došao bliže, vidio je veliku baru krvi. Panično je zvao u pomoć, ali Luki više nije bilo spasa. Meštani kažu da je Danijel sutradan završio u bolnici zbog pretrpljenog šoka.

Preklani Luka dovukao se do kafića, ali nije mu bilo spasa (Foto: Printscreen Facebook)
Preklani Luka dovukao se do kafića, ali nije mu bilo spasa (Foto: Printscreen Facebook)

U selu se tog dana slavio crkveni praznik Velika Gospa, a na feštu su došli gosti iz susednih sela i gradova.

"Zabavljali smo se i pili ispod šatora gde slavimo Gospu. Domagoj Opačak je došao s društvom i provocirao. Tu je počela opšta tuča. Luka Ćopić je umro samo tri minuta kasnije", pepričava prekjučerašnju noć strave u Kloštar Ivaniću prijatelj ubijenog Luke (19). Gotovo u jednom dahu i drhtavim glasom rekao je da je Domagoj O. (18) zaklao Luku pred očima prijatelja i devojke, zbog koje je navodno sve i počelo. Kad je shvatio što je učinio, sav krvav vratio se u šator i rekao da je ubio čoveka.

U potpunom bunilu pobegao je što dalje od Parka hrvatskih boraca, mesta zločina. Nož je poneo.

Sve je počelo svađom na Fejsbuku. Domagoju se sviđala Lukina devojka, pa joj se javljao - ali ona ga je odbila. Onda je počeo da se svađa s Lukom. Prvi put su se uživo videli baš prekjuče. Prepoznali su se u jednom od kafića. Dva društva su se koškala, a onda odlučila da problem reče tučom. Posle nekog vremena odustali su i vratili se svi osim LUke i Domagoja. U jednom trenutku Luka je pao na travu, a Domagoj je isukao nož.

Sveće na mestu gde je Luka preminuo (Foto: Printscreen YouTube)
Sveće na mestu gde je Luka preminuo (Foto: Printscreen YouTube)

"Sekao ga je po grkljanu. Nije to bio neki mali nož nego veliki kuhinjski. Dotrčali smo do Luke i pet puta zvali Hitnu pomoć pre nego što smo uspeli da ih dobijemo", s mukom priča prijatelj ubijenog. Policija i Hitna su brzo stigli, ali ne dovoljno brzo - mogli su samo da proglase Lukinu smrt.

Domagoj je, sav krvav, pobegao plačući, a poneo je i nož. Gde ga je bacio, još se ne zna. Sam se prijavio policiji, koja ga je rano ujutro odvezla u bolnicu jer je imao brojne povrede - od boksera, veruju lekari. Danas je bio na ispitivanju kod javnog pravobranioca u Velikoj Gorici, a zatim će pred sudiju, koji će odlučiti da li ima dovoljno razloga i po kojoj osnovi će mesec dana provesti u istražnom zatvoru u Remetincu.

UŽASAN VRISAK NESREĆNE MAJKE

Prijatelji još ne mogu da veruju da je Luka ubijen, ali vest je ipak najteže podnela Lukina majka. Policajci su joj najgoru vest saopštili već u zoru.

"Čuli smo strašan žeski vrisak. Na parkingu je bila policija kojaje došla da im kaže najgoru vijest", ispričali su komšiće Ćopićevih. U šoku i suzama uspeli su da iz Ivanić Grada dođu do Kloštar Ivanića, gde je Luka stradao. Na mestu tragedije zapalili su dve sveće. Meštani su im pokazali gde je Luka ležao, pa su ih tu ostavili. Dugo su plakali, a zatim se vratili kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track