NOVI EKSTREMISTA U HRVATSKOJ VLADI: Gadio se srpskih turista, a sada je na čelu ministarstva turizma
Foto: Facebook

OSTAO U DEVEDESETIM

NOVI EKSTREMISTA U HRVATSKOJ VLADI: Gadio se srpskih turista, a sada je na čelu ministarstva turizma

Hrvatska -
ZAGREB - Vlada je danas imenovala Roberta Pauletića za zamenika ministra turizma, a do juče je napuštao hotel u kom su letovali Srbi

On je svojevremeno u u Slobodnoj Dalmaciji (2008. godine) pisao da je odmah i pre isteka aranžmana napustio hotel na Pagu jer su u nemu letovali srpski turisti.

"Smesta sam otišao do vlasnika hotela, inače purgera (!), i rekao da napuštam hotel već sutra ujutro, umesto u sredu kako sam planirao. Rekao je samo: 'Okej, nemojte zameriti!', iako smo znali i on i ja o čemu se radi. Ali jebiga, kume, kune su kune, makar bile i srpske. Srbi su se, eto, zbilja vratili, u velikon broju. Istra, Kvarner, ostrva, Dubrovnik, dolaze bez kompleksa i straha. Kao i ovaj burazer s Paga, neka mu je srećno letovanje" , deo je teksta u SD.

U članku Pauletić prosipa žuč iznerviran susretom s "nelošom crnkom", za koju se ispostavilo da je Srpkinja koja je tražila da malo pomeri auto kako bi se parkirala.

"Šta je htela ova od tebe?'. 'Da pomerim kola', odgovorim kratko )suprugi). 'Ajde ne zajebaj! Šta je, Srpkinja?'. 'Slušaj, Švabica nije'. 'Ne verujem ti, lažeš. Ajmo da vidimo registraciju!' Našli smo na parkingu ne jedan nego tri BG automobila. Dva beemvejca i jedan audi. ", pisao je Pauletić.

Drama se nastavlja u kafiću. "Srbi okupirali najbolja tri stola uz ogradu. Ustvari, formirali su jedan veliki SAO Stol, cili prvi red, tri familje s decom".

Protiv Pauletićevog članka protestvovao je i Ivo Banac tada još šef HHO-a.

"Puno godina je moralo da prođe da bi Nemci mogli normalno da prolaze Holandijom i Francuskom. Ako negde prekipi, to je jedna stvar, ali podsticati mržnju ili se iznenađivati time što Srbi dolaze u Hrvatsku, to je nedopustivo", reagovao je Banac.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track