JUTARNJI: Pregovori o novoj vladi prekinuti jer lider Mosta traži mesto šefa Sabora
Foto: Beta/Tomislav Pavlek

Ucena

JUTARNJI: Pregovori o novoj vladi prekinuti jer lider Mosta traži mesto šefa Sabora

Hrvatska -

Da li su najuticajnija HDZ i Most nezavisnih lista zaista prekinuli pregovore o formiranju nove vlade i da li se Hrvatskoj "smeše" novi izbori znaće se u ponedeljak, za sada medijske špekulacije idu ka tome da je navodno lider Mosta Boža Petrov od Andreja Plenkovića tražio, osim mesta prvog potpredsednika vlade, i mesto šefa Sabora.

U HDZ-u se to doživljava kao ucena.

I dok iz Mosta nezavisnih lista negiraju da su pregovori prekinuti, to je informacija koja se juče pojavila u kuloarima, a koja je Jutarnjem listu potvrđena iz HDZ.

"Konkretni razgovori o tome još nisu vođeni pa ima puno spinova, ali mogu reći da je tačna informacija da Most traži i Sabor", rekao je sagovornik zagrebačkog dnevnika. On je potvrdio i da je Most juče iznenada prekinuo pregovore s HDZ-om oko usklađivanja programske platforme.

"Nismo dobili nikakvo objašnjenje za prekid, rečeno je samo da nema pregovora do ponedeljka", naveo je.

BURA U HRVATSKOJ: Most iznenada prekinuo pregovore sa HDZ-om o formiranju vlade?

Iz Mosta potvrđuju da su odlaganje pregovora tražili do ponodeljka, ali ne iznose razloge. HDZ i Most su u prvoj fazi pregovarali o sedam Mostovih zahteva, a kad se to prilično privelo kraju, a ove sedmice su ušli u pregovore o programu i organizaciji buduće vlade. Iako su s obe strane stizale informacije da se još ne razgovara o konkretnim imenima i resorima, nego o usklađivanju programa, navodno je ipak zapelo oko nekih kadrova.

Prema nekim informacijama ipak se paralelno s programom dogovara oko kadrova i podele resora, mada u vrhu HDZ tvrde da će se o kadrovima razgovarati iduće sedmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track