KARAMARKO PODNEO OSTAVKU: Odlazim iz Vlade, sutra ćemo glasati o Oreškoviću
Foto: Anadolija

Pobiće odluku na Ustavnom sudu

KARAMARKO PODNEO OSTAVKU: Odlazim iz Vlade, sutra ćemo glasati o Oreškoviću

Hrvatska -

Prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko podneo je ostavku.

"Odluku sam doneo pre deset dana, a juče sam je saopštio Predsedništvu. Podnosim ostavku na mesto prvog potpredsednika Vlade. Neka isto naprave i Orešković i Petrov. Verujem da će Hrvatska dobiti većinu koja će zaista imati vladu koje je svesna u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi", rekao jei naglasio da će se sutra glasati o poverenju premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Podsetimo, danas je Komisija za odlučivanje o sukobu interesa danas odlučila da je Karamarko bio u sukobu interesa zbog slučaja Drimia. On je istakao na konferenciji za medije da je zadovoljan i nezadovoljan odlukom Komisije.

"Mogu reći da sam nezadovoljan odlukom da sam u sukobu interesa, a zadovoljan sam jer je donesena na temelju zapisnika u kojem sam samo izrazio stav. Zar smo se vratili u vreme verbalnog delikta. Mislim da je odluka isforsirana pritiskom i da ću je pobiti na Ustavnom sudu", kazao je napomenuvši da dobija poruke ohrabrenja.

Inače, utvrđeno je i da se Karamarko nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu uticati na njegov rad u Vladi te se navodi kako ne sme učestvovati u donošenju odluka oko arbitraže Ina-MOL.

Posle Karamarka, javnosti će se obratiti i Božo Petrov kao i hravtski premijer Tihomir Orešković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track