KARAMARKO: Vladu neće srušiti ni Most ni Božo Petrov!
Foto: Fonet/AP 8 Nov 2015

Lider HDZ dobio podršku

KARAMARKO: Vladu neće srušiti ni Most ni Božo Petrov!

Hrvatska -

ZAGREB - Predsednik HDZ-a i vicepremijer hrvatske vlade Tomislav Karamarko izjavio je večeras da Most i njihov lider Božo Petrov neće uspeti da sruše vladu

Karamarko je rekao, posle glasanja o poverenju, da HDZ nastavlja da se snažno zalaže za opstanak vlade u Zagrebu.

"Danas smo razgovarali o aktuelnim problemima. HDZ će se svom snagom zalagati da ova vlada opstane, tako da ni MOST ni Božo Petrov neće uspeti da je sruše. Svi scenariji usmereni na uništavanje HDZ-a neće uspeti", naveo je on.

Hrvatska vlada odbila je danas na telefonskoj sednici predlog za izglasavanje nepoverenja svom prvom potpredsedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasalo je šest ministara Mosta. Čelnik Mosta Božo Petrov rekao je posle glasanja kako oni nisu za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja. Petrov je izrazio uverenje da će Tomislav Karamarko preuzeti političku odgovornost.

"Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj treba da podržavamo stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor, jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa", poručio je Petrov na konferenciji za novinare.

Petrov je kazao da "veruje da će Karamarko prihvatiti odgovornost i da će koalicija dati novog kandidata za potpredsednika". Lider Mosta poručio je da želi stabilnost u Hrvatskoj.

"Cilj nam je da stabilizujemo Vladu, ali i da postavimo nove standarde u politici", naglasio je on. Prema njegovim rečima, u hrvatskoj vladi ima dobrih i čestitih ljudi, ali ne veruje da je istina ono što je Karamarko govorio o ljubavi prema domovini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track