KO JE SVEŠTENIK KOJI JE VELIČAO NDH: Držao je i mise za Antu Pavelića
Foto: Youtube/Printscreen

Skandalozno

KO JE SVEŠTENIK KOJI JE VELIČAO NDH: Držao je i mise za Antu Pavelića

Hrvatska -

Hrvatski sveštenik Luka Prcela je pre neki dan, i to u direktnom prenosu propovedi na hrvatskoj državnoj televiziji, ošto zamerio predsednici Kolindi Grabar Kitarović, zbog izjave da je NDH bila zločinačka.

Hrvatska radiotelevizija je istakla da "stavovi i mišljenja koji se prenose u izravnim radijskim i televizijskim prenosima ne izražavaju stavove i mišljenja Hrvatske radiotelevizije"."Hrvatska radiotelevizija osuđuje svaki oblik govora mržnje i ograđuje se od takvog govora", stoji u saopštenju.

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji su rekli ne mogu da komentarišu Prcelinu izjavu, budući da se radi o dominikancima, pa to može da učini hrvatski dominikanski provincijal.

Neki splitski dominikanci smatraju da je Luka Prcela 'specifičan' propovednik i da bi trebalo da prestane s takvim propovedima, odnosno, političkim govorima, već da se okrene vernicima i budućnosti koja je pred svima.

Luka Prcela je javnosti u Splitu poznat po tome što je za vreme rata počeo da drži mise za lidera NDH Antu Pavelića.Predsednica Grabar Kitarović je na Prcelin napad odgovorila kratkom objavom na Fejsbuku u kojoj stoji kako ona njemu njegovu izjavu može oprostiti, posle čega ga je pozvala na okretanje budućnosti.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track