KOMIČNO: Lopovi opljačkali sedište kriminalističke policije u Zagrebu
Foto: Reuters

Kritike na račun MUP u Hrvatskoj posle filmske pljačke

KOMIČNO: Lopovi opljačkali sedište kriminalističke policije u Zagrebu

Hrvatska -
Sekretar Hrvatske stranke prava AS Pero Ćorić kritikovao je juče državu i rekao da su za ovo krivi svi - od premijera Tihomira Oreškovića do ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića

ZAGREB - Dva kilograma zlata i 280.000 evra koje su lopovi odneli preksinoć iz sedišta kriminalističke policije u Zagrebu pripadala su izvesnom Antoniju I., pišu hrvatski mediji.

Kako navodi Jutarnji list, njemu su novac i zlato oduzeti 15. februara, kad su ga u Zagrebu presrele „Kobre“ i otkrile ovo bogatstvo u vozilu. Ipak, Antonio I. je u međuvremenu doneo potvrde o poreklu bogatstva i zlata, pa nikom nije jasno zašto je sve i dalje bilo u policijskom sefu.

Sekretar Hrvatske stranke prava AS Pero Ćorić kritikovao je juče državu i rekao da su za ovo krivi svi - od premijera Tihomira Oreškovića do ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića.

- Po ovoj pljački trebalo bi da nosi naziv sledeći broj „Alana Forda“. Predugo smo nesposobne i stare kadrove ostavljali na funkcijama, a trebalo je da ih smenimo - rekao je Ćorić, čija je stranka u vladajućoj koaliciji.

Zbog skandala juče su smenjeni direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, načelnik unutrašnje kontrole Stjepan Jurinec i šef kriminalističke policije Danijel Žugelj, dok je Željko Dolački, čija je kancelarija opljačkana, suspendovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track