KRVAVI PIR U  SLAVONSKOM BRODU: Istoga dana u istom naselju šrafcigerom izmasakrirana dva muškarca!

panika među meštanima

KRVAVI PIR U SLAVONSKOM BRODU: Istoga dana u istom naselju šrafcigerom izmasakrirana dva muškarca!

Hrvatska -

SLAVONSKI BROD - Dva stravična ubistva u Slavonskom Brodu najverovatnije su povezana jer su obe žrtve ubijene šrafcigerom.

Brođani su u strahu od ponedeljka, kada su pronađena tela Marinka Tomića (49) i Luke Ćosića (80), i veruju da je zločin počinila ista osoba. Kuće ubijenih, naime, nisu daleko jedna od druge i ubijeni su istim oružjem.

Marinku Tomiću (49) šrafciger je zaboden ravno u srce. Njegovo telo policajci su pronašli u ponedeljak posle 15 sati, a komšije su ga poslednji puta videle za vikend dok je šetao psa.Šest sati kasnije policiji je dojavljeno da je u porodičnoj kući pornađen mrtav Luka Ćosić (80) čije je telo bilo izmasakrirano sa najmanje 20 uboda, takođe, šrafcigerom. Njegove ćerke, koje ne žive u Slavonskom Brodu, izjavile su da je njihov otac dobijao pretnje, ali više od toga nisu želele da kažu zbog istrage.

“Poznajem dobro svog dedu i znam da on nikad ne bi otvorio vrata nepoznatoj osobi. Ubijen je u kuhinji koja je bila zaključana, ključa nema, pa pretpostavljam da je to uradio neko koga je on poznavao ili mu se lažno predstavio. Meni je ovo sve sumnjivo. Istina je da je deda dobijao pretnje, a jedna čak javno pred više ljudi. Sve smo to ispričali policiji”, rekao je unuk ubijenog starca. Komšinica Ankica Hlevnjak, kaže da su svi u šoku.

"Ušla sam u kuhinju i ugledala ga kako leži na pločicama. Očajna sam. Bio mi je kao otac. Nikad se nešto tako nije dogodilo ovde. Živeo je sam, a imao je i podstanarku. Ona se zabrinula za njega i zvala policiju”, kaže komšinica.

Podstanarka ubijenog ispričala je kako je shvatila da se nešto loše dogodilo:

“Pošla sam u prodavnicu i Luka je bio u dvorištu, čistio je opalo lišće. Vratila sam se oko 14.30 sati i nije ga bilo u dvorištu, mislila sam negde je otišao. Oko 20 sati nisam videla svetlo u njegovom stanu, a to mi je bilo čudno. Pomislila sam da mu možda nije pozlilo jer je u godinama. Zvala sam ga, ali mi se nije odazivao. Bilo mi je sumnjivo, pa sam pozvala komšinicu, a onda i policiju”, kazala je podstanarka.Istraga je u toku.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track