LEKAR PRETUČEN USRED ZAGREBA: Branio dete od napada psa, vlasnik ga išutirao u glavu!
Foto: Profimedia

Okršaj na ulici

LEKAR PRETUČEN USRED ZAGREBA: Branio dete od napada psa, vlasnik ga išutirao u glavu!

Hrvatska -

Gastroenterolog Saša Gulić poveo je suprugu i dvoje sitne dece u park Maksimir da uživaju u lepom vremenu, a završio je u Hitnoj pomoći.

Baš je izašao sa dvogodišnjim detetom iz svoje zgrade u Kornatskoj ulici kad je na maleno nasrnuo pas.

"Video sam da je krenuo prema licu mog deteta. Instinktivno sam ga udario nogom, iako ni sam nisam bio svestan šta se dogodilo. Bio je to mešanac vučjaka, bez povoca i brnjice, i dok sam proveravao svoje dete, na mene je nasrnuo vlasnik psa", ispričao je Gulić dodajući da se ostatka događaja seća kroz maglu.

Vlasnik psa ga je prvo pesnicom udario u glavu i razbio mu nos. Gulić je pao, ali agresivni vlasnik tu nije stao.

UŽAS U PORODIČNOJ KUĆI: Staford na smrt rastrgao bebicu od tri dana

"Dok sam ležao na ulici, šutnuo me još nekoliko puta u glavu. Zatim su on i žena koja je bila s njim počeli da viču na mene kako mogu da udarim psa. Sve to se odvijalo pred očima mog deteta", rekao je Gulić. Napad je prekinula Gulićeva supruga kad je izašla s njihovim drugim detetom. Pozvala je Hitnu, koja je njenog muža odvela u bolnicu "Sveti Duh", gde mu je ustanovljena fraktura nosne kosti, ali i potres mozga.

Porodica Gulić nije poznavala napadača od ranije, samo znaju da živi u zgradi preko puta. Kako su kasnije saznali od policije, vlasnik psa je je odveden u pritvor i protiv njega je podneta krivična prijava.

Gulić kaže da mu je žao što je udario psa, ali ističe da je samo branio svoje dete.

"Nikada dosad nisam udario životinju. I mi imamo psa, često kada idemo u šetnju s decom pomazimo tuđe pse. Ali ovaj pas je baš nasrnuo na moje dete i reagovao sam instinktivno s namerom da zaštitim dete", priča Gulić i dodaje da je reč o vučjaku visokom oko 70 centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja