MILANOVIĆ SE OPROSTIO OD POLITIKE: Baviću se nekim kreativnijim poslom
Foto: Reuters Srdjan Zivulovic 11 9 2016

Odlazak

MILANOVIĆ SE OPROSTIO OD POLITIKE: Baviću se nekim kreativnijim poslom

Hrvatska -

Odlazeći predsednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović potvrdio je danas da odlazi sa čela stranke i da će se u budućnosti baviti nekim drugim, kako je rekao, kreativnijim poslom.

Današnjom sednicom stranačkog Predsedništva ne predsedava jer bi, dodao je, svaka njegova intervencija mogla biti protumačena kao podrška nekom od kandidata za njegovog naslednika.

A podržaće, kaže, ko god da to bude jer SDP ima veoma dobru ekipu.

"Hrvatskoj je potrebna stabilna vlada, a SDP mora imati lidera sa srcem i razumom", rekao je Milanović novinarima uoči početka sastanka Predsedništva na kojem će biti pokrenuta inicijativa za izbor njegovog naslednika.

Milanović kaže da oseća i tugu, ali i veliku sreću ne samo zato što odlazi, već zato što je SDP, kako kaže, nešto napravio tokom proteklih godina.

Nekada se, podseća, sa levicom u Hrvatskoj brisao pod, a sada je drugačije.

Potvrdio je da će u početku predvoditi klub zastupnika SDP u Saboru i da će se u budućnosti baviti nekim drugim, kreativnijim poslom.

Upitan da li predsednik stranke može njome rukovoditi ako je dislociran, Milanović je rekao da to nije moguće i da predsednik mora da živi sa strankom i da bude, kako je rekao, duboko u njoj.

"Ne želim to da komentarišem jer me to pitate u vezi sa Piculom i moglo bi biti pogrešno protumačeno", rekao je Milanović.

Evroparlamentarac i kandidat za Milanovićevog naslednika Tonino Picula izjavio je ranije da će, ako pobedi na unutarstranačkim izborima, stranku voditi iz Brisela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track