MILANOVIĆ O ZATVARANJU GRANICA: Srbija je muha, a mi smo orao
Foto: Beta Fina

Rešavanje izbegličke krize

MILANOVIĆ O ZATVARANJU GRANICA: Srbija je muha, a mi smo orao

Hrvatska -
Ministar Aleksandar Vulin upozorio je sinoć Hrvatsku da ne zatvara granicu i međunarodne puteve na šta mu je hrvatski premijer slikovito odgovorio

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović je na konferenciji za novinare, povodom izbegličke krize koja u Hrvatskoj traje drugi dan, nazvao "muhom" Srbiju, koja se sa tim problemom suočava mesecima i kroz koju je prošlo gotovo 170.000 izbeglica.

Upitan da prokomentariše upozorenja iz Srbije zbog zatvaranja granica, Milanović je rekao: "Orao ne lovi muhe. Mi smo orao".

Ministar Aleksandar Vulin upozorio je sinoć Hrvatsku da ne zatvara granicu i međunarodne puteve, istakavši da će Srbija u tom slučaju zatražiti zašititu pred međunarodnim sudovima.

"Želimo da upozorimo Hrvatsku i svaku drugu zemlju da ne dolazi u obzir zatvaranje međunarodnih puteva i da ćemo zaštitu svojih ekonomskih i svakih drugih interesa zatražiti pred međunarodnim sudovima", rekao je Vulin Tanjugu. Vulin je povodom najave da će Hrvatska zatvoriti granice rekao da Srbija neće plaćati cenu tuđe nesposobnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track