MILANOVIĆ: Vlada u 100 dana nije napravila ništa. Nula!
Foto: AP

Nezadovoljan

MILANOVIĆ: Vlada u 100 dana nije napravila ništa. Nula!

Hrvatska -

Zoran Milanović, lider hrvatskog SDP-a, iskazao jenezadovoljstvo aktuelnim političkim prilikama u toj zemlji.

"Sad trenutno nemamo Vladu. Mislim, formalno imamo Vladu. Sto dana je iz prvog Ruzveltovog mandata. U tih prvih 100 dana je napravljeno sve ono na čemu je počivao New deal. Onda se to promenilo u sto dana u kojima ne pitaš što vlada radi, nego im daješ nekakav grejs period. Potpuna inverzija onoga što sto dana predstavlja. Sto dana je sto dana za ne znam koliko odlučnih mera. A u ovih sto dana nije bilo ničega. Nula, kazao je Zoran Milanović, do skoro premijer Hrvatske.

Na pitanje veruje li da Vlada može da izdrži do kraja mandata, Milanović je rekao:

"Ne znam, nije to stvar vere. To je stvar odnosa u Saboru. Znate gde je problem? Ovo je neviđeno. Ovakav odnos snaga, koncept, demokratska evropska parlamentarna praksa ne poznaje. Most nije klasična stranka. Pitanje je da li je uopšte stranka. Ne znamo ni ko vodi Most, ko je platforma te grupacije u ovom trenutku. Ali, u trenutku sastavljanja vlade imali su 15 mandata. Ne znam kako stvari stoje sada. Teško je to reći", izjavio je Milanović.

Milanović je rekao da je SDP pripravan u svakom trenutku i da su prekinuti u poslu koji su dobro radili.

"Mi moramo biti pripravni u svakom trenutku. Tonus nam je jak, glava nam je bistra. Tu smo da služimo hrvatskim ljudima", kazao je.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track