MONSTRUM ZGROZIO HRVATSKU JAVNOST: Upao starici u kuću, uzeo joj novac pa je silovao
Foto: Profimedia

Užasavajuće

MONSTRUM ZGROZIO HRVATSKU JAVNOST: Upao starici u kuću, uzeo joj novac pa je silovao

Hrvatska -
Županijsko državno tužilaštvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv T. T. (55) koji je ne samo opljačkao staricu već je potom i silovao.

T. T. se tereti za teško kazneno delo protiv polne slobode i razbojništva. Sumnjiči se da je 10. oktobra 2015. u Pitomači, ušao u kuću Ane L. (77) koja je živela sama. Snažno ju udario tražeći od nje novac pa mu je ona u strahu i predala 300 eura i 800 kuna.

Potom je, kako se navodi u optužnici, silovao. Kako se nemoćna žena opirala on joj je zadao više povreda koje su kod nje izazvale psihičku traumu koja je dovela do njene smrti.

Posle zločina koji je zgrozio hrvatsku javnost, T. T. je mirne savesti trošio novac po lokalima. Sused koji je kod starice redovno dolazio na kafu, pa tako i te nedelje oko 7.30 sati, video je otvorena ulazna vrata. Kako se Ana nije odazivala, susedi su pozvali sina, koji je ušavši u sobu zanemeo od šoka. Na krevetu je ležala njegova mrtva majka.

Monstrumu, koji je već ranije osuđivan, sudija je odredila istražni zatvor koji je u više navrata produžavan i to upravo zbog opasnosti od počinjenja novog kaznenog dela.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track