MOST TRAŽI SMENU MINISTRA: Mijo Crnoja kamen spoticanja u novoj vladi
Foto: Printscreen Yt

Odmah ostavka?

MOST TRAŽI SMENU MINISTRA: Mijo Crnoja kamen spoticanja u novoj vladi

Hrvatska -
Predsednik HDZ Tomislav Karamarko odugovlači s odlukom da smeni ministra veterana, ali koalicioni partner Most ne namerava da popusti.

"Oko Crnoje nema kompromisa. Most traži njegovu smenu jer se radi o osobi koja ima previše afera i nikako ne može obavljati ministarsku dužnost", rekao je sagovornik Jutarnjeg lista.

Na pitanje šta ako Karamarko ne popusti i odluči da zadrži Crnoju, isti izvor kaže kratko: "Smeniće ga".

Sagovornik iz Mosta kaže da je u vreme dogovora o kandidatima za ministre njima stiglo samo jedno upozorenje da Crnoja nije dobar kandidat, i to putem Fejsbuka, što nije imalo dovoljnu težinu da se usprotive njegovoj kandidaturi. Most, navodno, nije imao načina da proveri njegovu biografiju.

Dan pošto je izvršena primopredaja u Ministarstvu veterana, u hrvatskim medijima su se pojavile razne afere vezane za ministra Crnoju koje, kako se navodi, nikako ne doprinose njegovoj poziciji, posebno pošto je i pre nego što će biti imenovan najavio da će tražiti izradu registara "agresora i izdajnika", što je naišlo na žestoku osudu javnosti.

Magazin Nacional objavio je da je Crnoja bio pritvoren u Remetincu zbog nasilništva, da je jedog vozača autobusa udario, a jednu udovocu, čijeg su muža ubili kriminalci, i dan danas maltretira. udariožž

Pre toga je Index.hr objavio da je Crnoja parazit jer je u penziju je otišao sa 40 godina starosti iako je potpuno zdrav.

Vicepremijer Karamarko najavio je u utorak da će razgovarati sa Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i, ako je nešto pogrešio, sigurno će biti sankcionisan.

"Ne znam detaljno, razgovaraću s Crnojom. Vidim da se sada stvaraju problemi možda tamo gde ne bi trebalo. Ako je nešto pogrešio, sigurno da će biti sankcionirano, a ako nije, neće", rekao je Karamarko, preneo je Index.hr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track