NEĆE TI POMOĆI NI INTERVENTNA, UBIĆU TE: Vozač Ubera pokušao da pregazi taksistu u Dubrovniku
Foto: Reuters

Rat taksista i Ubera u Hrvatskoj se nastavlja

NEĆE TI POMOĆI NI INTERVENTNA, UBIĆU TE: Vozač Ubera pokušao da pregazi taksistu u Dubrovniku

Hrvatska -

Nerešeni odnosi između taksi vozača i vozača Ubera u Hrvatskoj prete da prerastu u otvoreni rat.

Prošle nedelje, kako piše u krivičnoj prijavi, na Pilama vozač Ubera je vozilom pokušao da ubije taksistu koji se spasio samo zahvaljujući brzim refleksima. I tako, dok širom Hrvatske taksi vozači tuku vozače i lome vozila Ubera, u Dubrovniku se događa suprotno.

Zbog pretnji i pokušaja ubistva, taksista Toni Stanković prijavio je vozača Ubera A. Šabanovića (29) jer ga je 28. septembra oko 21.15 kod taksi-stanice, dok je čekao red, zamolio da pomeri svoj automobil kako ne bi ometao saobraćaj i omogućio prolaz autobusu. Stanković je mobilnim fotografisao Šabanovićev nepropisno zaustavljeni automobil, na šta je vozač Ubera upalio vozilo i naglo krenuo prema Stankoviću kako bi ga pregazio dok je ovaj stajao kraj svog vozila na obeženom taksi stajalištu.

Smirivanje tenzija

Prema krivičnoj prijavi, samo 15 minuta posle toga Šabanović se mopedom vratio na Pile, prišao Stankoviću koji je još čekao svoj red i pretećim tonom rekao da on ne sme da ga fotografiše, da se nameračio na pogrešnu osobu i da mu ni interventna policija neće pomoći jer da će ga on ubiti i rešiti.

Oštećenog zastupa dubrovački advokat Gašpar Rino Lujak i nema sumnje da uz iskaze svedoka i snimke nadzornih kamera sledi zanimljiv postupak na Krivičnom odeljenju dubrovačkog suda.

"Još ne znamo šta se zaista dogodilo i čekamo izveštaj policije. Istražujemo sve okolnosti i pozivamo Uberove vozače i taksiste na smirivanje tenzija" rekao je portparol Ubera Matija Mesić, dok je Domagoj Ražov, jedan od partnera Ubera, rekao kako vozač Ubera u trenutku incidenta nije radio, već je bio u vozilu s devojkom.(Jutarnji/ Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track