SKANDALOZNO: Crnokošuljaši paradiraju centrom Zagreba!
Foto: Printscreen N1

Nova provokacija

SKANDALOZNO: Crnokošuljaši paradiraju centrom Zagreba!

Hrvatska -
ZAGREB - Autohtona hrvatska stranka prava uspela je da postroji svoju crnokošuljašku stranačku vojsku u centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića

Dok su sa jedne strane bili pripadnici “stranačke vojske“ Autohtone HSP, istovremeno je organizovan i kontramiting demonstranata iz Radničkog fronta.

Nas cuva kordon policije, dok fasiste nitko ne dira. Upute iz vlade su ocito dosle.

Posted by Radnička Fronta on недеља 28. фебруар 2016.

Kako javljaju hrvatski mediji, AHSP je uspela da postroji svoju crnokošuljašku stranačku vojsku na Trgu bana Jelačića, a pored njih okupili su se i antifašisti koji nose transparente sa natpisom “Ujedinjeni protiv fašizma“.

Funkcioner AHSP Dražen Keleminec rekao je da su crnokošuljaši došli u centar Zagreba da bi dali podršku domovini Hrvatskoj i da “oni preko puta izmišljaju da postoje fašisti i ustaše“.

“Mi smo branili Hrvatsku 1991. godine, njima smeta Hrvatska, ali im ne smeta Pavelićeva kuna“, rekao je Keleminec. On je dodao da su “četnici zajedno sa fašistima ubijali po Hrvatskoj, a onda je to povezao s činjenicom da su četnici u Srbiji priznati kao antifašisti“.

“Ne novoj Jugoslaviji, ne Velikoj Srbiji, mi smo u Hrvatskoj ugroženi od snaga koje žele da Hrvatske nema, oni neće uspeti u tome“, rekao je Keleminec.

Hrvatski mediji prenose da je policija dala dozvolu AHSP za postrojavanje stranačke vojske, a iz Radničkog fronta je rečeno da tu povrdu nemaju, ali su obavestili policiju da će organizovati kontramiting.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track