NOVE NEVOLJE U HRVATSKOJ: Sneg će neprekidno padati četiri dana!
Foto: Printscreen Youtube

mećava od nedelje

NOVE NEVOLJE U HRVATSKOJ: Sneg će neprekidno padati četiri dana!

Hrvatska -

ZGREB - U sredu se očekuje još hladnije vreme jer stiže hladan vazdušni talas sa istoka kontinenta, a zatim temperature vazduha rastu.

Na moru će sutra još biti hladno, na jugu ponegde uz malo kiše i snijega, a bura će da slabi. Međutim u četvrtak će duvati jugozapadni vetar pa jugo sa kojim stiže naoblačenje, a zatim i kiša.

Ona se očekuje od četvrtka uveče na severnom delu, a u petak, uz mestimičnu grmljavinu, i drugdje, piše HRT. Tokom noći s četrvrtka na petak i u petak kiša prelazi u sneg.

(VIDEO) SNEŽNA MEĆAVA ZAVEJALA BALKAN: Temperature i do minus 20 stepeni Celzijusa

Njegova debljina će varirati, a najviše će ga biti u Lici i Gorskom kotaru, između 20 i 40 cm. Manje ga očekujemo u nizinama kopna gde bi moglo da padne pasti između 5 i 10, lokalno i do 15 centimetara, a sneg se očekuje i u unutrašnjosti Istre te na konavoskom području.

Norveški meteorološki institut, koji je jedan od svetski najcenjenijih, na svojoj je službenoj stranici Yr.no, koja se dosad pokazala prilično tačnom u prognoziranju vremena, najavio je da se u Zagrebu od ponedjeljka ponovno očekuje sneg, koji će iduće nedelje u Zagrebu padati neprekidno četiri dana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track