NOVI BIZARNI TREND MEĐU MLADIM HRVATIMA: Legnu nasred puta i čekaju da im kola priđu što bliže
Foto: Profimedia

Igranje sa životom

NOVI BIZARNI TREND MEĐU MLADIM HRVATIMA: Legnu nasred puta i čekaju da im kola priđu što bliže

Hrvatska -

U Cvelferiji, na širem području Županje, pojavili su se tinejdžeri, koji u večernjim satima sede nasred puta i “odmaraju se” na kolovozu prkoseći vozačima.

Jedan meštanin Đurića preksinoć se vraćao iz Gunje, i lično uverio u bizarnost njihovih pokušaja da sebi dignu adrenalin, koji bi, upozorava, mogli završiti tragično.

"Ugledao sam mladića kako leži na putu, a kraj njega su još dvojica čučala. Pomislio sam da se nešto loše dogodilo, da je neko stradao i da momcima treba pomoć. Automatski sam stisnuo kočnicu, automobil se baš zaustavljao kad oni naglo skočiše i razbežaše se glasno se smejući", ispričao je ovaj meštanin za Glas Slavonije.

"Bio sam u šoku, jednostavno ne mogu da verujem šta tim klipanima pada na pamet! Za kakvim se oni to trendovima povode?", revoltiran je on. Razgovarao je, kaže, sa dva srednjoškolca i upitao ih šta to rade, a oni su mu kroz smeh objasnili da se “samo malo zezaju i da ne vide što je u tome loše”.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Toliko su me izbacili iz takta da se pitam što će se dogoditi ako ih ponovno zateknem na cesti, jer ovaj ću put sigurno za njima. A mislim da su, najblaže rečeno, zaslužili da im se pošteno izvuku uši. Ali ondah bih imao posla s policijom, Centrom za socijalni rad i ja bih bio taj koji je problematičan i kog treba sankcionisati! Slučaj sam prijavio i u PP Vrbanja, rekli su mi da će javiti patrolama da pripaze, a ako se to bude češće događalo, obavljaće razgovore", rekao je on.

Juče se javio i Drenovčanin koji je, kaže, zatekao četiri mladića kako bezbrižno sede na putu. Mrak je počeo da pada i vidljivost je bila smanjena, a oni uopšte nisu reagovali na zvuk dolazećeg vozila ni na sirenu upozorenja. Vozač je naglo usporio i tek kada im se automobil približio na desetak metara ustali su i počeli da beže uz povike oduševljenja.

PR PU vukovarsko-sremske Domagoj Džigumović kaže da do sada nisu imali prije takvih slučajeva. Policija će postupiti po prijavi i sprovesti određene uviđaje kako bi se utvrdile sve okolnosti tog događaja i postojanje elemenata prekršaja ili kaznenog dela.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track