OBJAVLJENA IMENA NOVIH HRVATSKIH MINISTARA Plenković: Krećem s timom koji sam ja odabrao!
Foto: Beta/Dario Grzelj

HASANBEGOVIĆ OSTAO BEZ FOTELJE

OBJAVLJENA IMENA NOVIH HRVATSKIH MINISTARA Plenković: Krećem s timom koji sam ja odabrao!

Hrvatska -

ZAGREB - Mandatar Andrej Plenković danas je, nakon sastanka vrha HDZ-a, saopštio imena 13 ministara koji će biti u novoj hrvatskoj vladi.

"Imamo 13 članova vlade koji su izabrani kao poslanici, ostali nisu, ali su kompetentni. Imamo četiri žene u Vladi, s tim sam posebno zadovoljan. Mislim da će svi dati sve od sebe da pomognu boljitku zemlje", rekao je Plenković.

Vlada će imati novog ministra kulture umesto Zlatka Hasanbegovića, i to će biti Nina Obuljen.

Plenković je izabrao sledeće ljude: ministar turizma Geri Kapeli, ministar saobraćaja Oleg Butković, ministar demografije Nada Murganić, ministar kulture Nina Obuljen, ministar finansija Zdravko Marić, ministar zdravlja Milan Kujundžić, ministar inostranih poslova Davor Ivo Stir, ministar odbrane Damir Krstičević, ministar ekonomije Martina Dalić, ministar građevinarstva Lovro Kuščević, ministar nauke i obrazovanja Pavo Barišić, ministar veterana Tomo Medved, ministar regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar rada i penzionog sistema Tomislav Čorić.

foto printscreen twitt
foto printscreen twitt

Potpredsednici Vlade biće Martina Dalić, Davor Ivo Stier, Damir Krstičević i Most-ov Kovačić.

U hrvatskoj vladi svoje pozicije su zadržali Tomislav Tolušić, kao šef Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, zatim Zdravko Marić, koji je u prošloj vladi bio ministar finansija, Oleg Butković na čelu Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture i Lovro Kuščević koji će će i dalje voditi Ministarstvo građevinarstva i prostornog planiranja.

"Ja krećem s timom koji sam ja odabrao. Očekujem od svih kolega i u vladi u Saboru da daju doprinos politici i sprovođenju programa na temelju kojega smo dobili izbore. Svako će u HDZ-u dati svoj doprinos bez obzira na kojoj funkciji bio", dodao je on.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track