OPASNO: Leci protiv Srba zatrpali Zagreb!
Foto: Printskrin Index.hr

Preplavljen celi kvart

OPASNO: Leci protiv Srba zatrpali Zagreb!

Hrvatska -
ZAGREB - Zagrebčki kvart Šalata zatrpan je danas lecima protiv Srba u Hrvatskoj u kojima nepoznati autor iz svoje perspektive opisuje njihovo ponašanje i stanje u Novinarskom domu, gde je Srpsko narodno veće ove godine obeležilo Božić po Julijanskom kalendaru.

"U Novinarskom domu uvek samo jedna stranka ima izborni štab i uvek samo jedna straka slavi pobede ili, uz pomoć sumnjive matematike, dovodi u pitanje pobede drugačije opcije i slavi 'svoje' pobede. U novinarskom se domu izgovaraju ratničke sintagme tipa 'Ili mi ili oni', dakle pretnje - upućene i političkim protivnicima i svima onima koji su se usudili tim protivnicima dati svoj glas. Dokle tako? Vraća li se to na velika vrata 1945. godina", pita se nepoznati autor, preneo je portal Index.hr.

Nepoznata autorka setila se i pravoslavnog Božića od pre mesec dana i prijema koji je organizovalo Srpsko nacionalno veće.

"Božić, međutim, nije praznik za gospodina Pupovca iz SNV-a, koji u ime i za račun ko zna kojih političkih probisveta, zloupotrebljava obeležavanje verskog praznika i umesto poruke mira, poverenja i radosti verničkom narodu šalje huškačke poruke", stoji u tekstu.

O performansu razbijanja ćiriličnih ploča pred brojnim gostima tom prilikom u Novinarskom domu, autor kaže:

"Žalosna, zločesta, primitivna i bedna provokacija razbijanja spomenutih ploča bila je sračunata na ponižavanje Hrvata, posebno onih hrvatskih političara koji su u dobroj veri i otvorena srca došli te srede u Novinarski dom".

Autor kaže i da mu se nametnula misao da je zgrada Novinarskog doma možda promenila vlasnika. Možda je, piše, reč i o koncesiji.

"Dobro, možda je od SNV-a naplaćeno korišćenje prostora u Novinarskom domu. Možda, velim. A zasigurno je jako teško živeti u državi koju ne voliš, u gradu koji ne voliš i s narodom koji ne razumeš i ne voliš", zaključuje se u tekstu koji je rasturen po oštanskim sandučićima zagrebačkog kvarta.

(Tanjug, Foto: Printskrin Index.hr))

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track