OREŠKOVIĆ: Kolinda može da predlaži smenu šefa SOA, a ja ću odlučiti - i to bez žurbe
Foto: Beta/Daniel Kasap

Spustio loptu

OREŠKOVIĆ: Kolinda može da predlaži smenu šefa SOA, a ja ću odlučiti - i to bez žurbe

Hrvatska -
Premijer Hrvatske kaže da neće naglo donositi odluke, pa ni onu o sudbini prvog čoveka obaveštajne službe (SOA) Dragana Lozančića.

"Kao čovek koji je došao iz biznis segmenta neću naglo doneti nijednu odluku. Mislim da je gospodin Lozančić radio svoj posao i da u ovom momentu moram da se dobro informišem. Odluku ću doneti u pravo vreme. Nisam čovek koji će samo naglo uskočiti u nekakve odluke", izjavio je Orešković u emisiji "Kako Vlada vlada" Hrvatskog radija.

Odluku o smeni šefa SOA potpisuju i premijer i predsednica, koja je to i uradila u petak, na šta po zakonu ima pravo, kaže Orešković.

"Ona ju je pokrenula i vrlo jasno stavila do znanja da je izgubila poverenje u gospodina Lozančića. Ja ću razmotriti, videti i prikupiti dodatne informacije i onda ću u pravo vreme doneti svoju odluku", kazao je hrvatski premijer i dodao da ne smatra da ga je Kolinda Grabar Kitarović stavila pred svršen čin dovela pred zid time što je svoju odluku o smenjivanju Lozančića objavila u trenutku kada je on je na konferenciji za novinare rekao da će o tom pitanju odlučiti zajedno s njom.

"Ne bih rekao, predsednica po zakonu ima pravo da pokrene tu inicijativu", ponovio je Orešković i dodao da je apsolutno zadovoljan odnosom s predsednicom države.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track