OREŠKOVIĆ: Ne vidim smisla da Vučić sada dođe u Dubrovnik, odnosi su se promenili
Foto: Reuters

Sporan dolazak

OREŠKOVIĆ: Ne vidim smisla da Vučić sada dođe u Dubrovnik, odnosi su se promenili

Hrvatska -

Tehnički premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je u utorak da dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića u Dubrovnik nema "smisla", pošto je promenjen format Kroacija foruma na kojem neće biti održan premijerski panel.

"Bitno je staviti ovaj poziv u kontekst. Mi smo premijera Vučića pozvali pre mesec i po. Odnosi su tada bili drugačiji. Mislim da je rok do 29. jula bio da dobijemo odgovor na poziv. No, prvi smo put tek juče čuli da Vučić neće doći", rekao je Orešković.

On je za RTL Danas kazao da se u poslednjih 20 dana "promenio format samita", prenosi Jutarnji list.

"Javili smo Vučiću da nećemo imati premijerski panel. Ne vidim smisla zašto bi Vučić došao. Ali, nadam se da ćemo danas ili sutra saznati", rekao je Orešković.

Srpski premijer Aleksanar Vučić potvrdio je u ponedeljak da je dobio poziv hrvatskog premijera da prisustvuje Koracija forumu u Dubrovniku, ali da verovatno neće učestvovati jer, kako je rekao, ne vidi šta bi značajno moglo da se uradi na tom skupu.

"Nisam još doneo konačnu odluku, samo zato što ne vidim šta bismo supstancijalno mogli da uradimo. Ali sam uvek spreman za razgovor", rekao je Vučić i istakao da će Srbija moći da ispruči sve obećano i dogovoreno tokom boravka hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Vojvodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track