OREŠKOVIĆ O ZAHTEVIMA ZA OPOZIV: Ovo je bitka za Hrvatsku!
Foto: Reuters

Oglasio se i premijer

OREŠKOVIĆ O ZAHTEVIMA ZA OPOZIV: Ovo je bitka za Hrvatsku!

Hrvatska -

Uživam poverenje u Saboru, rekao je premijer Tihomir Orešković pošto je održao sastanak užeg kabineta Vlade kao da se ništa ne događa.

"Ovo je bitka za Hrvatsku. Čuo sam Karamarkovu poruku danas. Moja poruka je jasna, ja sam dobio u Saboru poverenje i ne bojim se da ga opet tražim. Tu sam. Poštujem HDZ kao stranku, ali Karamarko je ogroman teret za ovu Vladu, čak i za HDZ, i uveren sam da će HDZ doneti pravilnu odluku", rekao je premijer Hrvatske.

Orešković je danas držao sastanak užeg kabineta Vlade, odnosno onoga što je od tog kabineta ostalo, zbog toga što je od HDZ-ovih ministara na taj sastanak došao samo ministar spoljnih poslova Miro Kovač, a i on je brzo pobegao na zadnja vrata. Na sastanku su bili premijer, drugi potpredsednik Božo Petrov i Mostovi ministri.

"Premijer Orešković odradio je sastanak kao da se ništa specijalno ne događa. Prošli smo kroz sve tačke dnevnog reda i za sutra će biti sazvana sednica Vlade, a da li će se ona i održati, odnosno ko će na nju doći, da li će se iko od HDZ-ovih ministara tamo pojaviti - to stvarno ne umem da vam kažem", izjavio je Večernjem listu jedan od Mostovih ministara.

Inače, danas je prvi potpredsednik Vlade Hrvatske i šef HDZ Tomislav Karamarko rekao da će u Saboru tražiti opoziv premijera Oreškovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track