OREŠKOVIĆ ODRŽAO NAJKRAĆU KONFERENCIJU IKADA: U 2 minuta rekao sve što je imao o krizi u Hrvatskoj
Foto: Reuters

Traže njegov opoziv

OREŠKOVIĆ ODRŽAO NAJKRAĆU KONFERENCIJU IKADA: U 2 minuta rekao sve što je imao o krizi u Hrvatskoj

Hrvatska -

U najkraćem obraćanju javnosti jednog premijera, Tihomir Orešković je kratko pozvao sve učesnike u hrvatskoj političkoj krizi na strpljenje i poručio da veruje da će Domoljubna koalicija, okupljena oko najuticajnije vladajuće HDZ, i Most učiniti dodatni napor u spuštanju tenzija.

Orešković se na dugo očekivanoj konferenciji za novinare pojavio sa nekoliko minuta zakašnjenja, a onda je za manje od dva minuta podsetio da je šef HDZ-a Tomislav Karamarko podneo ostavku na mesto prvog potpredsednika vlade nakon što je nadležna komisija odlučila da je u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa njegove supruge sa konsultantom mađarskog MOL-a Josipom Petrovićem.

Tomislav Karamarko, Foto: Beta
Tomislav Karamarko, Foto: Beta

Orešković je rekao da "ova vlada" ima mnogo toga da uradi za dobro građana. Uprkos očekivanjima novinara, Orešković nije dozvolio pitanja, rekavši da će na njih odgovarati sutra.

Karamarko je prethodno novinarima saopštio da HDZ sutra pokreće pitanje poverenja Oreškoviću, a nakon toga će se, kako je rekao, ići na prekomponovanje vlade.

U međuvremenu novinarima se obratio i lider Mosta, manje članice vladajuće koalicije, poručivši da je spreman da odstupi iz vlade ukoliko HDZ povuče zahtev za opoziv premijera Oreškovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track