OSTOJIĆ PORUČIO SRBIJI: Izbeglice šaljite na Horgoš, a ne nama
Foto: Profimedia

Ljut

OSTOJIĆ PORUČIO SRBIJI: Izbeglice šaljite na Horgoš, a ne nama

Hrvatska -
S druge strane granice nema nijednog srpskog policajca, i samo usmeravaju izbeglice prema Bapskoj, koji ja kao stari izviđač nikada ne bih našao, a onda možete misliti kako ih pronalaze Sirijci, rekao je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske

Prošle noći u Hrvatsku je preko nekadašnjeg pograničnog prelaza Bapska ušlo 3500 ljudi. Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, Ranko Ostojić, rekao je da ih prema tom prelazu usmerava Srbija.

"Ja sam tamo bio celu noć i video sam kako to izgleda. S druge strane nema niti jednog srpskog policajca, i samo usmeravaju izbeglice prema tom prelazu, koji ja kao stari izviđač nikada ne bih našao, a onda možete misliti kako ih pronalaze Sirijci. Mogu samo da poručim da sve što radite, radite tako lepo i dalje, ali prema graničnom prelazu s Mađarskom u Horgošu", rekao je Ostojić. Dodao je da bi bilo dobro napokon videti i srpske policajce na njihovoj strani granice.

U međuvremenu, Mađari su počeli da stavljaju ogradu i na granici sa Hrvatskom, a Ostojić je kazao da će se Hrvatska prilagoditi i toj situaciji, dodavši da se i za sada pokazalo da žice i ograde ne mogu zaustaviti ljude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track