OSUDA ANTISRPSKIH NALEPNICA U VUKOVARU: Samo jedna od sličnih pojava nazadnih snaga u Hrvatskoj
Foto: Printscreen/ Twitter

Reakcija

OSUDA ANTISRPSKIH NALEPNICA U VUKOVARU: Samo jedna od sličnih pojava nazadnih snaga u Hrvatskoj

Hrvatska -

Demokratski savez Srba danas je najoštrije osudio pojavu uvredljivih nalepnica u Vukovaru usmerenu protiv pripadnika srpske zajednice, ali i svih razumnih i civilizovanih građana Hrvatske.

U nekim gradoviina Hrvatske pojavili su se grafiti i nalepnice sa iscrtanim stablom na koje su obešeni ljudi i natpisom "Srpsko porodično stablo".

"Ovo je samo jedna od sličnih pojava poslednjih godina koju plasiraju nazadne snage koje očigledno smatraju da ovakvo što ima i dalje pogodno tlo i da će naići na simpatiju i pokloništvo kod mnogih", ističe se u saopštenju DSS.

Kako ocenjuje ta stranka, bujanje ovakvih sadržaja ne čudi u situaciji kada državni vrh (premijer i predsednica) ima dilema u pogledu fašističkih simbola koji se pojavljuju širom Hrvatske, pa i na najvećem stratištu Drugog svetskog rata - u Jasenovcu.

"Nadamo se samo da će premijer i državni organi te raznorazna 'povjereništva' zauzeti svoj stav pre nego što nazadne snage počnu ove svoje ideje provoditi u praksi. Ako do tada u demokratskoj Hrvatskoj Srba za vešanje još bude", piše u saopštenju.DS S takođe poziva policijske organe da "delić svoje pažnje i revnosti koju posvećuju svakodnevnoj kontroli i ukidanju prebivališta pripadnika srpske zajednice u Vukovaru, posvete otkrivanju počinitelja ovog nedela".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track