OTKRIVEN IDENTITET HRVATA KOJI JE POBEGAO IZ ŠVAJCARSKOG ZATVORA: Doneli mu večeru, ujutru ispario
Foto: Shutterstock

Sumnja se da je povezan sa Pink panterima

OTKRIVEN IDENTITET HRVATA KOJI JE POBEGAO IZ ŠVAJCARSKOG ZATVORA: Doneli mu večeru, ujutru ispario

Hrvatska -

Vest o bekstvu 37-godišnjeg Hrvata iz švajcarskog zatvora u San Galenu zaintrigirala je mnoge, a kako se saznaje, reč je o Marku Sudcu, višestrukom prestupniku koji je još početkom aprila zadao glavobolje švajcarskim istražiteljima.

Naime, Sudac je uhvaćen proletos zajedno s bivšim fudbalerom Dariom Šuškom i još dvojicom prijatelja u jednom kafiću u San Galenu zbog sumnje da su se povezali s međunarodnom grupom pljačkaša "Pink Panter" i da su planirali razbojništvo u zlatari u tom švajcarskom mestu.

On je u bekstvu već punih pet dana, a poslednji put viđen je u petak oko 21 sat kada mu je u ćeliju pritvora donesena večera. U subotu u 8 sati ujutro stražar je uočio da je Sudac ispario. Pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, prerezao je rešetke na prozoru ćelije koja se nalazi u prizemnom delu zgrade i gleda na uličnu stranu.

Delove bega zabeležili su i snimci video-nadzora, ali glavno pitanje je ko je Sučev pomagač, odnosno, ko mu je ustupio alat za rezanje gvožđa i da li ga je neko čekao u blizini zatvora.

HRVAT ZBRISAO IZ ŠVAJCARSKOG ZATVORA: Iskočio kroz prozor ćelije!

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track