OVO JE NASILNIK KOJI JE UNAKAZIO STUDENTKINJU Njegov otac u suzama: Nisam ga tako vaspitavao!
Foto: Printskrtin Jutanrji

Određen mu pritvor

OVO JE NASILNIK KOJI JE UNAKAZIO STUDENTKINJU Njegov otac u suzama: Nisam ga tako vaspitavao!

Hrvatska -
ZAGREB - Dok se od brutalnog nasilničkog napada tokom povratka iz noćnog provoda i vožnje taksijem oporavljaju lakše povređene sestre Kimi (23) i Sara (19) Golub, napadač Željko R. (26) sledeće dve nedelje provešće u remetinačkom pritvoru.

Njega su policajci pronašli tek u ponedeljak kasno poslepodne, tridesetak sati nakon što su doznali za brutalno nasilje. Jučer su ga potom, nakon obrade u stanici, prosledili prekršajnom sudiji koji mu je odredio dvonedlejni pritvor.

U međuvremenu, policajci su juče priveli i taksistu koji je vozio grupu u čijem se vozilu odigrao nasilni napad. Porodica Golub smatra da policija nije odradila posao kako treba.

Da li je sproveden uviđaj? Jesu li istog trena nakon prijave izuzeti tragovi nasilja? Je li Željku policija zaista došla na vrata tek nakon medijske hajke? Ni na jedno od tih pitanja nismo dobili odgovor - kažu.U zagrebačkoj policiji kažu da su “sproveli kriminalističko istraživanje i predali ga sudu pod čijom je ingerencijom dalje”. Za njih je slučaj zaključen.

Očito je da je nadalje sve na porodici Golub da u vlastitom aranžmanu sudskim putem pokuša da dokaže da je Željko pokušao da postupi s namerom teškog povređivanja.

Nakon događaja, vest o incidentu proširila se munjevito društvenim mrežama prijateljice sestara Golub. Objavljene fotografije izmrcvarenog lica 23-godišnje studentkinje turizma Kimi. Napadačev otac Zlatko R. je očajan.

"To što djevojke kažu da im je moj sin učinio totalno me uništilo. Slike devojke povređenog lica su svuda i ne izlaze mi iz glave. Nisam ga tako odgajao. Nije sklon alkoholu, cure ga vole, ali povodljiv je i to je njegova muka. Punoletan je i dobro zna da za svoje postupke mora da odgovara", govori kroz suze Zlatko R., otac optuženog napadača.

- Video sam ga u zoru kad se vratio. Koristio je taksi jer sam mu rekao da ako pije, ne vozi. Odmah sam video da nešto ne štima. Zatvorio se u sobu i celu nedelju nije izlazio. Nije ni jeo, ni pio ni išao na toalet. Pokušavao sam s njim da popričam jer vidim da ga je nešto izjedalo, ali nije se dao. Tek predveče je napustio sobu i otišao na posao u noćnu smenu, a nakon povratka kući oko 7 sati ujutro u ponedeljak ponovno se zabio u sobu. Nisam znao štada radim od očaja i kroz zatvorena vrata samo mu rekao:

‘Ako si napravio glupost, brzo će se doznati’. Pridružio mi se tokom dana u ribolovu. I umjesto da mi se otvori, samo mi je, posve bled, rekao: ‘Vrag je odneo šalu. Dogodio se problem. Namestili su mi. Bio sam u pogrešnom društvu’. Savetovao sam ga da se prijavi policiji odmah jer mu ne treba da ga na poslu hapse i odvode u lisicama", prisetio se otac uhapšenog napadača i dodao da su policajci po njegovog sina došli u ponedeljak poslepodne.

A o onom što sestre Golub tvrde da im je Željko napravio, Zlatko R. je doznao uveče kad je upalio televiziju.

PROBUDIMO SE!!ja nemam vise tolerancije,dosta je!

Posted by Diana Tičić on недеља 7. фебруар 2016.

"Kad sam ugledao sliku pretučene cure, obuzela me tuga. Znate, on je mladić koji se ne skida s interneta kad ne radi noćnu smenu. Po cijele noći je i na telefonu. Curice ga zovu. Završio je u roku fakultet i postao magistar inženjer grafičke tehnologije. Pasionirani je ribolovac. Pokupio je i nagrade kao prvak države. I sad, umesto da uživam u penziji, proživljavam strahotu. Ne branim ga. Žalim samo što će ga ovo obeležiti dalje, ovo mu je prvi ispad u životu. Nakon okončanja postupka samo se kao otac brinem hoće li biti jak karakter i pregrmeti sve ili će propasti", zaključuje otac.

Prema tvrdnjama sestara Golub, sve je počelo nakon povratka kući oko 4 sata ujutro u taksiju u kojem su osim njih dve bile još tri osobe, među kojima i Željko, a ono što je još dodatno začudilo je što se taksista nije zaustavio sve dok mu nisu rekli da Kimi krvari iz oka.

Tokom vožnje Željko je Saru počeo da dira po telu, a kako je negodovala i molila ga da prestane, navodno joj je opalio šamar te ju počeo vređati. Kim je pokušala da je odbrani pa je i nju počeo da udara, guši i gura joj prste u oči.

Taksista ih je iskrcao na Rudeškoj ulici, a pijanog Željka odvezao je dalje.

(Jutarnji.hr, Foto: Printskrin Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track