OVO SU HRVATSKE MAJKE MONSTRUMI: Ubijale su svoju decu na jezive načine bez ikakvog motiva
Foto: Facebook

Posle ubistva trogidišnjaka u Puli

OVO SU HRVATSKE MAJKE MONSTRUMI: Ubijale su svoju decu na jezive načine bez ikakvog motiva

Hrvatska -

Nanjovije ubistvo u kome je majka hladnokrvno likvidirala trogodišnjeg sina zgrozilo je Hrvatsku, samo je jedno u nizu monstruznih zločina u kojima su majke ubice.

Puljanka Kjara Rojnić (32) zadavila je u utorak uveče sa maloletnicom svog sina Denisa (3). Beživotno telo nedužnog dečaka prenele su u uvalu Mandrač, gde su ga ostavile u plićaku. Ona je prvo prijavila nestanak sina, a potom odvela policajce do njegovog tela. Zaključila je to istarska policija nakon što je dovršila opsežno kriminalističko istraživanje.

Slavonka priznala čedomorstvo

M.T. (35) iz Frkaljevaca u Požegi je osuđena na godinu i osam meseci zbog čedomorstva 2012. mlada žena je nakon čedomorstva došla u bolnicu u Požegi i zatražila pomoć. Bolničkom osoblju tada je rekla da je tokom poslepodneva rodila, o čemu su oni obavestili policiju.

Mrtvu tek rođenu devojčicu policija je pronašla u dvorišnoj zgradi porodične kuće u Frkljevcima, a obdukcijom je utvrđeno da je rođena živa. M.T. priznala je da je ubila svoje tek rođeno dijete. Patolog je potvrdio da je dete nakon poroda bilo živo 10 do 15 minuta, a psihijatar je ustvrdio da je majka u trenutku čedomorstva mogla da shvati značenje svog postupanja i da je bila pri svesti.

Zagrepčanki se pomračio um, pa je ubila majku sina i sebe

Zločin Ljube Novosel (41) koja je živela u Pitsburgu zgrozio je porodicu 2011. godine. Pretpostavljaju da je ubila sina i majku jer nije mogla da podnese što je dečak htio da živi sa ocem. Tata, sretan ti rođendan, poslednje je što je Tomislavu Novoselu (53), Zagrepčaninu koji godinama živi u SAD-u, rekao sin Tomislav Marko (13). Njega je na očev rođendan, navodno u psihičkom rastrojstvu u kući u SAD ubila majka Ljuba (41).

Posle je pucala u svoju majku Ankicu Denk (83), a zatim je presudila i sebi. Njihova tela pronašla je policija nekoliko dana kasnije, a pozvali su je komšije jer ih dugo nisu videli. Ljuba, medicinska sestra, nije ostavila nikakvo oproštajno pismo, pa policija samo nagađa što ju je nagnalo na stravični čin.

Riječanka otrovala dvogodišnju kćer

Zrinka Babić (35) iz Rijeke u oktobru 2013. ubila je svoju dvogodišnju kćerku. Policija je utvrdila da je ubila svoju dvogodišnju kćerku što je učinila davanjem veće količine lijekova i zatim stavljanjem pod vodu. Majka je isprva bila smeštena na Odjel psihijatrije KBC-a Rijeka, a nakon što je ocenjeno da može biti puštena, dovedena je na ispitivanje u policiju.

Veće Županijskog suda u Rijeci osudilo je optuženu na 37 godina zatvora zbog teškog ubijstva, a utvrđeno je kako je malenoj Magdaleni dala tablete psihofarmake pa je zatim utopila u kadi. Sama je pozvala Hitnu pomoć no po dolasku su ustvrdili da je devojčica mrtva već 20 sati. Međutim, ono što je dodatno užasnulo mnoge u ovom slučaju su propusti Centra za socijalnu pomoć koji su, kako se saznaje, imali saznanja o lošoj brizi majke prema svojem detetu. Nisu preduzeli ništa, pa ostaje gorko saznanje toga da se nedužan dečji život ipak mogao spasiti.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track