PAMTIĆE GDE JE ROĐENA: Evo kako je Sirijka koja se porodila u Hrvatskoj nazvala ćerku!
Foto: Printscreen Sbplus.hr

U znak zahvalnosti

PAMTIĆE GDE JE ROĐENA: Evo kako je Sirijka koja se porodila u Hrvatskoj nazvala ćerku!

Hrvatska -
SLAVONSKI BROD - Mlada Sirijka (30) prošlog petka rodila je u slavonskobrodskoj bolnici devojčicu i dala joj je ime Kroacija u znak zahvalnosti za odnos Hrvatske prema migrantima

- Devojćica je bila teško 4130 grama i duga 54 centimetra. Porođaj je prošao bez komplikacija. Kasnije kada je došao prevodilac rekla je da ima još šestero dece, pet sinova i jednu ćerku.

Rekla nam je da su prema njoj u Hrvatskoj svi bili dobri i da zbog toga želi svojoj novorođenoj devojčici da da ime po našoj zemlji, kako bi celog života znala gde je rođena - rekli su u porodilištu Opšte bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

U njemu je novembra prošle godine, kada je otvoren Zimski prihvatni centar, rođeno četvero dece migranata. Majka i beba su u nedelju s ostalim članovima porodice otputovali.

- One bi odmah posle porođaja išle, ali mi pokušavamo da ih malo zadržimo, bar dok dete ne dobije prvu vakcinu. Naravno razumemo ih, jer njihove porodice moraju onda da ostaju u Slavonskom Brodu i čekaju drugi voz da bi krenuli dalje prema zapadu gde planiraju da započnu novi život - kažu u porodilištu.

(sbplus.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track