PERNAR: HDZ ima tri metode, da te potkupi, uceni ili ubije. Prva dva su pokušali!
Foto: Youtube/Printscreen

Kaže da je na meti vlasti

PERNAR: HDZ ima tri metode, da te potkupi, uceni ili ubije. Prva dva su pokušali!

Hrvatska -

Zastupnik Život zida u Hrvatskom Saboru Ivan Pernar, koji je nedavno u parlamentu govorio protiv hrvatskog članstva u EU i NATO, tvrdi da dobija pretnje i da nije poželjan na Javnom servisu.

Pernar kaže da pretnje nije prijavio policiji, kao i da mu je HDZ nudio novac i da im je u Živom zidu zaprećeno da će biti osuđeni bez suda,

"Nisu oni meni direktno zapretili, pretio mi je predstavnik Slobodnih zidara kad sam bio u Češkoj pre pet godina. Moja borba je počela pre pet godina. Rekao mi je: 'Mi imamo vlast i dajemo je kome hoćemo. Imamo i medije. Ako si uz nas, daćemo ti novac i prostor", naveo je Pernar.

Objašnjava da čovek koji mu je pretio nije javna osoba, te da ne zna ko je to bio.

"To zvuči kao teorija zavere. Međutim, kad bi ušli u polusvet politike... Recimo, nakon izbora mene su prikazivali kao najvećeg kriminalca. Pokušali su mene i Sinčića maknuti iz Živog zida, ovaj zločinački sastav predvođen HDZ-om je to pokušao. HDZ stoji iza ovoga s Runtićem, oni kontrolišu i državnu televiziju", kazao je Pernar.

Nezainteresovanost HRT za njegove stavove, Perner tumači tako što kaže da se ne dozvoljava istini da izađe na videlo.

"Meni su HDZ-ovci rekli da postoje tri metode. Pokušaće da te potkupe, ucene, ili ubiju. Prvo dvoje su pokušali. Slobodni zidari su mi nudili novac pod uslovom da ne govorim o protoku novca. HDZ me je pokušao da potkupi. Rekli su da će nas osuditi bez suda", kazao je Pernar.

Hrvatski sabor, Foto: Anadolija
Hrvatski sabor, Foto: Anadolija

On je HDZ optužio da odlučuje o tome ko će gostovati na Javnom servisu HRT-a i da u hrvatskim strankama lobiraju strani interesi s ciljem da podržavaju američku propagandu. U Hrvatskoj, kaže, strani interesi lobiraju u ovdašnjim strankama da podržavaju zapadnu propagandu.

Pernar, inače, bivši član HDZ-a, do dolaska Ive Sanadera na vlast, kaže da nije imao nikakvu funkciju u toj stranci, ali i da je bio prevaren."Mediji su stvarali sliku da je to novi HDZ, da će sve biti dobro, da je Sanader super. Isto to rade s Plenkovićem sada. Pozivam sve članove HDZ-a da shvate da su prevareni", rekao je. HDZ, naveo je, nastavlja starim putem, ne bira sredstva da slomi opoziciju.

Andrej Plenković, Foto: Beta/Dario Grzelj
Andrej Plenković, Foto: Beta/Dario Grzelj

"Ja sam juče bio sam protiv 25 HDZ-ovaca. Oni su bili nemoćni. Nemaju argumenata, znaju da istina nije na njihovoj strani. Kad su to shvatili, išli su me napadati ad hominem da sam ruski špijun", naveo je. Objasnio je da je na početku bio za EU i NATO.

"Govorili su nam da će nam biti bolje. Ali kako je vreme prolazilo, uvideo sam da stalno traže nešto protiv naših interesa. Shvatio sam da se priča oko EU svodi na to da se mi pokorimo njima, da naša zemlja propada zbog sluganskog vođenja zemlje, banke iz EU-a su preuzele sustav i porobile ekonomiju", naveo je.

On kaže da su Plenkovića nedavno u Briselu pitali šta se to događa u Hrvatskoj, te da premijer tom prilikom nije govorio o, na primer, odlasku 200.000 ljudi iz Hrvatske. "Šta on govori tamo", zapitao Perner istakavši da je to praktično izbeglička kriza.

"Naša vlada nije nesposobna, već služi drugima, samo je radila što joj je rečeno", kaže Perner. On je vladu optužio da donosi odluke protivne ekonomskim interesima zemlje.

"Ne rade to jer su nesposobni, nego po diktatu. Rade to jer neko spolja to traži. Kad god se traži smanjivanje prava radnika, privatizacija - to je spolja nametnuto", navodi Pernar. Tvrdi da je mu je potpuno svejedno šta će biti sa njim, već da mu je, kako kaže, stalo do istine.

HRVATSKI POSLANIK: Apsurdno je da je hrana jeftinija u saborskom restoranu nego u studentskoj menzi

"Šta god da mi učine, samo će pokazati da je ovo istina. Kad sam se usprotivio zapadnjačkoj propagadi odjednom napadi na mene da sam ruski špijun", rekao je.

"Kad ja, kažem da pre američkih intervencija nije bilo izbeglica, odmah etiketa - Pernar ruski špijun. Je li to argumentirana rasprava? U našem medijskom prostoru nema prostora za raspravu. Oni će pričati o izbegličkoj krizi, šta emisija napravi o tome, ali nijednu emisiju neće napraviti o uzroku te krize. Ako i naprave, dovešće Vesnu Pusić i pet poltrona koji ce optužiti Grke za krizu - a nisu oni uzrok. U hrvatskom medijskom prostoru vlada medijska diktatura", navodi Pernar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track