PITON I UDAV GMIZALI PO AUTOBUSU ZA OSIJEK: Carinici pogledali u prtljažnik i imali šta da vide
Foto: AP 24 April 2013

Šverc životinja

PITON I UDAV GMIZALI PO AUTOBUSU ZA OSIJEK: Carinici pogledali u prtljažnik i imali šta da vide

Hrvatska -

Carinici na graničnom prelazu Ilok pregledali su autobus koji je stigao iz Novog Sada. U prostoru za prtljag primetili su da se u jednoj vreći nešto miče...

Ogromni kraljevski udav i burmanski albino piton isprepadali su carinike tokom kontrole autobusa na graničnom prelazu Ilok. Bili su zamotani u vreću.

Autobus hrvatskih registracijskih oznaka koji vozi iz Novog Sada u Osijek zaustavljen je u utorak na graničnom prelazu Ilok. Carinici su pregledali autobus. Vozač im je otvorio prostor za prtljag. Iznenadili su se kad su videli da se nešto miče u platnenoj vreći.

(FOTO) ČUDO PRIRODE U HRVATSKOJ: Penzioner u dvorištu pronašao DVOGLAVU ZMIJU

Uzeli su vreću i otvorili je. Bili su šokirani prizorom. U vreći su bile dve žive zmije - kraljevski udav i burmanski albino piton. Carinici su ih odveli na sigurno, dok ih nije preuzeo Mirko Milec iz Centra za zbrinjavanje zaštićenih životinja.

"Zmije su u dobrom stanju. Kod mene će ostati dok Ministarstvo zaštite okoline i prirode ne donese odluku u njihovoj sudbini", rekao je Milec, vlasnik privatnog Zoološkog vrta u Ruščici.

JEDVA SE ODBRANIO: Muškarca u Kičevu napala opasna zmija

S obzirom na to da vozač autobusa nije prijavio zmije, protiv njega je podnet prekršajni nalog pa je kažnjen sa 1.500 kuna. Ove zmije nisu na popisu zaštićenih vrsta. Kraljevski udav je neotrovan i naraste do tri metra. Što se tiče burmanskog pitona, on naraste oko četiri metra. Takođe nije otrovan.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track