PLENKOVIĆ DIGAO FRKU: Milanoviću, da mi hitno vratiš službeni tablet!
Foto: Beta I Fonet

Skupa digitalizacija

PLENKOVIĆ DIGAO FRKU: Milanoviću, da mi hitno vratiš službeni tablet!

Hrvatska -

Glavna sekretarica vlade premijera Hrvatske Andreja Plenkovića uputila je početkom aprila na kućnu adresu svog bivšeg šefa Zorana Milanovića upozorenje da hitno vrati službeni tablet u Banske dvore.

“Poštovani gospodine Milanoviću, godišnjom inventurom u Vladi Republike Hrvatske utvrđeno je da do danas nije vraćen Apple iPad Cellular 64GB Black, koji je kupljen za vaše potrebe kao tadašnjeg predsednika Vlade Republike Hrvatske. Stoga vas molimo da navedeni uređaj vratite u što kraćem roku. S poštovanjem, Andreja Gabriel, glavna sekretarica Vlade RH”.

U prilogu su i dva dokumenta: zahtev za nabavku ajpeda od 11. marta 2013. i račun od 18. marta iste godine na iznos od 7.837 kuna (1054 evra) s PDV-om. Nedostaje najvažniji papir - revers s Milanovićem potpisom, jedini dokaz da je baš on preuzeo tablet, dakle da on i treba da ga vrati. Kako je onda gospođa Gabrijel zaključila da je tablet kod Milanovića?

Bivši šef vlade potvrdio je za 24sata.hr da iz Banskih dvora traže da vrati ajped.

"Nisam srećan zbog tona pisma. Uopšte ne postoji valjani dokaz da sam preuzeo ili koristio taj tablet pre četiri godine. Želim da verujem da u Plenkovićevoj vladi imaju važnijeg posla od uterivanja fantomskog ajpeda na pogrešnoj adresi. Ali ako im je baš jako stalo i ako će im to pomoći, spreman sam da uplatim iznos umanjen za amortizaciju bez obzira na to što ajped nije kod mene", kazao je Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track