PLENKOVIĆ SPUŠTA AMBICIOZNE: O kadrovskim rešenjima kada dođe vreme
Foto: Beta

Prvo pregovori

PLENKOVIĆ SPUŠTA AMBICIOZNE: O kadrovskim rešenjima kada dođe vreme

Hrvatska -

Šef HDZ Andrej Plenković od drugog kruga pregovora o formiranju nove vlade očekuje nastavak dogovora o sedam Mostovih uslova, ali ne i kadrovskim rešenjima - o tome, kazao je, biće reči kada dođe vreme.

Pregovori HDZ i Mosta biće nastavljeni popodne, a dosad su bili "pozitivni i otvoreni", "s ciljem da napravimo takav program i vladu koja će imati podršku ne samo u parlamentu, nego i javnosti", izjavio je novinarima generalni sekretar HDZ Gordan Jandroković.

"Očekujem da ćemo napraviti korak dalje u formiranju stabilne većine", kazao je Jandroković, preneli su hrvatski mediji.

Inače, Plenković je, posle prvog kruga razgovora, izjavio da sa Mostom nastoje da postignu strateški dogovor o dugoročnoj sradnji i stabilnoj parlamentarnoj većini te četverogodišnju vladu.

Vođa Mosta Božo Petrov rekao je ranije da se dve stranke u potpunosti slažu da treba napraviti kvalitetan program buduće vlade i odrediti ciljeve za iduće četiri godine.

Jutarnji list podseća da Most od HDZ traži čak sedam ministarskih pozicija u budućoj vladi, a Jandroković kaže da razgovora o kadrovskim rešenjima još nije bilo te da u medijima ovih dana ima dosta spekulacija na tu temu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track