PLENKOVIĆ:Odnosi sa Srbijom važni su za Hrvatsku
Foto: Reuters

Saradnja

PLENKOVIĆ:Odnosi sa Srbijom važni su za Hrvatsku

Hrvatska -

Odnosi sa Srbijom veoma su važni za Hrvatsku, ocenio je hrvatski premijer Andrej Plenković, koji kaže da je vreme da se u ovoj godini "adresiraju sve teme", te da želi da te probleme rešava ova Vlada.

Plenković je novinarima u Zagrebu potvrdio da će zajedno sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu učestvovati na jednom panelu, te da će "sigurno imati prilike i da razgovaraju".

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

"Biću s Vučićem na jednom panelu i sigurno ćemo imati prilike za razgovor. Želim da ova Vlada rešava probleme, a odnosi sa Srbijom važni su za Hrvatsku", rekao je Plenković i dodao: "Postoji niz tema iz vremena Miloševićeve velikosrpske agresije koje se odnose na pitanje nestalih, granice, kulturnih dobara, regionalne jurisdikcije njihovog (srpskog) zakona".

VUČIĆ ČESTITAO PLENKOVIĆU: Poželeo mu mnogo uspeha u obavljanju odgovorne dužnosti

Na dnevnom redu su i teme ekonomske saradnje i interesa hrvatskih kompanija na tržištu Srbije i srpskih kompanija u Hrvatskoj.

"Dakle, 2017. je vreme da na zreo način adresiramo sve te teme i želim da ova Vlada bude `problem solving` vlada", rekao je Plenković,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track