POLICIJSKA RACIJA U ŠIBENIKU: Pao nagrađen bankar i muž poznate glumice
Foto: Printscreen YouTube

Kraj mahinacijama

POLICIJSKA RACIJA U ŠIBENIKU: Pao nagrađen bankar i muž poznate glumice

Hrvatska -

“Zbog sumnji da su polinili krivična dela iz oblasti privrednog kriminala u Jadranskoj banci, za sada su istragom obuhvaćene četiri lica i jedna komapnija”, kaže Marica Kosor, portparol policije.

Rano jutros započela je serija hapšenja osumnjičenih za kaznena dela učinjena proteklih godina u šibenskoj Jadranskoj banci, a prema informacijama kojima raspolaže ŠibenikIN, dosad su uhapšene četiri osobe, tri u Šibeniku i jedna u Čakovcu.

Portal saznaje da je u svom stanu prvo uhapšen Ivo Šinko, bivši predsednik uprave Jadranske banke kog je 2007. godine britanski magazin Fajnens Central Jurope proglasio najboljim hrvatskim bankarom godine.

Na radnom mestu u banci, uhapšena je potom potpredsednica uprave banke Marija Trlaja kao član uprave Mirko Goreta, kog je nedavno SDP izabrao za predsednika svog Odbora za finansije, kao šibenske vlade u senci pred nadolazeće lokalne izbore.

Četvrta osoba, a reč je o bivšem suprugu hrvatske glumice Mije Begović je Željko Žnidarić. On je uhapšen u Čakovcu i privodi se u prostorije šibenske policije.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track