POLUDELI ZA FILIPINKAMA: Neženje iz ove balkanske zemlje sve češće ljubav traže u dalekoj AZIJI
Foto: Profimedia

Ljubav ne zna za granice

POLUDELI ZA FILIPINKAMA: Neženje iz ove balkanske zemlje sve češće ljubav traže u dalekoj AZIJI

Hrvatska -

Kažu da za ljubav ne postoje granice, da ona ne pita za rasu, veru i nacionalnost.

U Hrvatskoj ima 240.000 neoženjenih muškaraca od 40 do 60 godina, a najveći deo njih je u Dalmaciji. Kad nisu našli žene koje su spremne tamo da žive, dalmatinske neženje u potragu za suprugama u poslednje vreme sve više odlaze na Filipine, ostrvsku državu koja broji oko sto miliona stanovnika, od kojih je skoro trideset miliona devojaka spremnih za udaju.

Njih pak tamo muči "deficit", muškaraca pa nije retkost da, ako se ne udaju vrlo mlade, već s trideset godina ostaju stare cure.

Ti ljubavni problemi jako dobro su poznati Jošku Jakusu (46) koji je već šest godina u vezi s Filipinkom Mišel Anenias i koji je glavni "krivac" što muškarci zbog ženidbe odlaze u daleku Aziju.

Na ideju da bude bračni posrednik između Hrvata i Filipinki došao je pre tri godine nakon što je dve Filipinke upoznao s prijateljima.

Parove upoznaje većinom preko interneta, pa im prepušta virtuelnu komunikaciju nakon koje oni donose odluke jesu li jedno za drugo i hoće li vezu krunisati brakom.

Do sada je upoznao i spojio dvadesetak parova koji su se venčali. Nedavno su taj čin obavila još tri para, dok četiri para čekaju septembar ove godine.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track