(VIDEO) JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Dečak (7) gledao  kako mu se dave braća (8,11)!

PORODIČNA DRAMA

(VIDEO) JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Dečak (7) gledao kako mu se dave braća (8,11)!

Hrvatska -
OSJEK - Mama, tata, možemo li da idemo da se klizamo, pitali su Josip (8) i Leon Vavra (10) iz Josipovca Punitovačkog nedaleko od Đakova svoje roditelje u nedelju posle ručka i to su bile njihove poslednje reči

Uvek su se igrali u blizini kuće i roditeljima su stalno bili na oku. Sat vremena posle pronašao ih je otac u obližnjem ribnjaku. Nisu davali znake života. Hitna je došla u rekordnom vremenu. Nažalost bilo je prekasno.

- Nema više mojih sinova. Obojica su mrtvi. Nikada nisu sami otišli daleko od kuće pa nisam ni slutio da će to sada da urade - jecajući priča otac Branko.Kako ih nije bilo više od sat vremena majka je sa najmlađim sinom krenula da ih potraži, ali se ni ona nije vraćala, pa je zabrinuti otac i sam krenuo u potragu.

- Našao sam ih iza škole, kod ribnjaka. Ugledao sam suprugu kako plutala na vodi. Bila je već polumrtva. Da sam zakasnio pet minuta izgubio bih i nju - kroz suze je govorio slomljeni otac.Kako smo saznali, sve je oko ribnjaka bilo prekriveno snegom. Pretpostavlja se da je Josip otklizao i pao u iskopinu punu leda i vode, a da je stariji brat Leon skočio za njim u nameri da mu pomogne. Iako su obojica plivači, ledena voda, strah i panika učinili su svoje. Dečaci su bili nemoćni.

Da li je Leon uspeo da stigne do svog mlađeg brata, ili su obojica nestali pod vodom, daleko jedan od drugog, nikada se neće saznati jer svedoka ove tragedije nije bilo.

- Kad je supruga došla do ribnjaka videla je starijeg sina na površini kako pluta. Ne razmišljajući ni o čemu, skočila je za njim, nije ni slutila da je i drugo dete pod vodom. Nije uspela da ga izvuče i ubrzo je i nju ledena voda umalo ubila. Došao sam kada je već počela da tone - priča neutešni Branko.Lekari su uspeli da spasu samo njegovu suprugu. Dečaci su proveli više od sat vremena ispod površine ledene vode i nije im bilo spasa.

- Nema ih, nema ih više - jecajući govori otac gledajući ribnjak suznih očiju.On i supruga imaju još jednog sina koji je da sve bude još strašnije bio svedok ove užasne tragedije. Saznavši za tragediju, mještani malenog slavonskog mjesta zanijemili su od šoka. Ni najstariji ne pamte ovakvu tragediju u jednoj obitelji.

Pre osam godina na istom mestu se utopio i muškarac (68) koji je bio u ribolovu. Posle toga postavili su tablu s upozorenjem da je kupanje zabranjeno.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track