PRETI MU 50 GODINA ZATVORA: Šibenčanin pijan hteo da zakolje policajca
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Sprečilo ga obezbeđenje kluba

PRETI MU 50 GODINA ZATVORA: Šibenčanin pijan hteo da zakolje policajca

Hrvatska -

Najmanje deset, a maksimalno 50 godina preti čoveku (36) koji je pre nekoliko dana u noćnom klubu "Makina" u Vodicama nožem po vratu i glavi više puta ubo policajca (31) koji je pokušao da ga smiri.

Policajac je hteo da ga upozori da pijan - a izmereno mu je nešto više od jednog promila alkohola u krvi - ne pravi probleme.

Naime, Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku donelo je rešenje o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da je čovek koji živi u Šibeniku počinio teško ubistvo u pokušaju. Ovo krivično delo je tako klasifikovano bez obzira što se utvrdilo da je policajac lakše povređen.Naime, Šibenčanin, 26. avgusta oko 3.30 u klubu remetio javni red i mir i zlostavljao goste. Prema rečima suvlasnika kluba, lupao je po inventaru u ve-ce-u, pa je obezbeđenje pokušalo da ga izvede napolje. Kako se nije smirio opet je došlo do naguravanja, pa se u celu priču uključio policajac iz Zagreba koji te večeri nije bio u službi već je kao gost bio u klubu.

On je nasilniku, koji je već poznat po Šibeniku kao problematičan tip, pokazao službenu policijsku značku i zatražio da prestane s takvim ponašanjem. Međutim, nasilnik je iz džepa pantalona izvadio nož. Oštricom i sečivom noža zarezao je više puta policajca po glavi i vratu. Ili, jednostavnije rečeno, pokušao je da ga zakolje!Očito je bio van kontrole jer je agresivno nasrtao na policajca s oružjem u ruci želeći da ga ubije, ali srećom, u tome ga je sprečilo obezbeđenje. Bacili su ga na pod i zadržali dok nije došla policija i uhapsila ga. Ranjeni policajac je odveden u šibensku bolnicu.

Napadač će najmanje 30 dana biti u pritvoru.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track