PREVRNUO SE AUTOBUS PUN ĐAKA KOD OSIJEKA: Decu izvlačili meštani kroz prozor na krovu!
Foto: Printscreen HRT

SAOBRAĆAJNA NESREĆA

PREVRNUO SE AUTOBUS PUN ĐAKA KOD OSIJEKA: Decu izvlačili meštani kroz prozor na krovu!

Hrvatska -
OSJEK – Autobus sa 14-oro dece iz Hrastina, učenika OŠ "Mate Lovraka" u Vladislavcima nedaleko od Osijeka sleteo je s puta u odvodni kanal

U ovoj nesreći koja se dogodila danas oko podne, četvoro mališana i vozač lakše su povređeni, i uglavnom s eradi o ogrebotinama, i svima je pružena pomoći u osječkoj bolnici. Reč je o učenicima od 1. do 3. razreda osnovne škole, koji su se školskim autobusom APP-a vraćali svojim kućama.

- Stajali smo na ulici kada smo videli da autobus koji dolazi iz smera Dopsina u blagom zavoju odednom skreće i pada u kanal. U sekundi je završio na boku. Nismo znali da su u njemu deca sve dok nismo došli do njega. Odmah smo krenuli da izvlačimp decu preko krovnog prozora – rekao je jedan meštanin Vladislavaca koji živi nedaleko od mesta nesreće i koji je među prvima priskočio u pomoć. U spašavanju su učestvovali i lokalni DVD te JPVP Osijek.

Marija Poje, direktorka OŠ "Mate Lovraka" potvrdila nam je da u nesreći nije bilo teže povređenih, a po decu su vrlo brzo došli njihovi roditelji. Uzroke nesreće utvrdiće istraga, a u policiji nisu hteli da komentarišu informacije da je vozaču neposredno uoči sletanja autobusa navodno pozlilo.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track