PREŽIVEO UŽAS: Splićanin krenuo u ribolov i brodom uplovio pravo u epicentar zemljotresa!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

još svi pričaju o potresu

PREŽIVEO UŽAS: Splićanin krenuo u ribolov i brodom uplovio pravo u epicentar zemljotresa!

Hrvatska -

SPLIT - Snažan potres uzdrmao je juče nešto pre 14 sati područje Splita i ostatak Dalmacije, a građani su još uvek u šoku posle ovog događaja koji je svima uterao strah u kosti.

I dan kasnije Splićani prepričavaju svoje utiske i pričaju o tome gde je ko bio u tom trenutku, kome su kod kuće popucali zidovi, ko je panično odjurio po decu u školu… Međutim posebno interesantna je priča mladog Splićanina koji se našao, ni više ni manje, nego u epicentru potresa!

Ni ne sluteći da bi tao nešto mogapo da doživi, ovaj 31-godišnji pomorac po struci isplovio je svojim brodom u petak oko 11.30 sati u društvu prijatelja prema Čiovu. Krenuli su u ribolov, opušteno, kaže, uz po koje pivo i razgovor, a upravo pred Čiovom jedna je od njihovih omiljenih ‘stanica’ kada nemaju vremena za udaljenija ‘lovišta’. U 13.58 sati sa svojim brodom našli su se gotovo nad samim epicentrom potresa. Kažu da je oko njih je bilo još nekoliko brodova, a kada je krenulo da 'trese' nikome nije bilo jasno šta se događa.

"Odjednom se osetila neka detonacija, kao da je pukla morska mina! Osetili smo snažne vibracije, pogledali smo se u čudu, nije nam bilo jasno što se događa. Mislili smo da neko dinamitom lovi ribu, to nam je prvo palo napamet.Pogledali smo oko sebe i shvatili da su i ljudi na okolnim brodovima zaprepašćeni kao i mi. Šta se, ustvari, dogodilo, shvatili smo tek kada smo čuli za zemljotres na radiju koje nam je sve vreme bio upaljen", kaže 31-godišnjak.Dodaje da u trenutku kada su shvatili da se radi o zemljotresu sve je bilo već gotovo.

"Dohvatili smo mobilne i počeli da zovemo svoje ‘na kopnu’ i čujemo jesu li dobro, je li sve u redu, i šta se uopšte dogodilo, koliko je treslo…

"Naravno da smo tada shvatili da je to bio baš jak potres, sigurno bi smo se i više prepali da smo toga bili svesni u trenutku dok je treslo, kaže mladi Splićanin. Dodaje da još uvek nije svestan koliko su sreće imali u toj morskoj 'avanturi' koju nikome ne bi poželeo, piše Slobodna Dalmacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track