PUKLA BRUKA: Hrvatski ministar koji popisuje izdajnike prijavio da živi u šupi i ne plaća porez!
Foto: Printscreen Yt

afera za aferom

PUKLA BRUKA: Hrvatski ministar koji popisuje izdajnike prijavio da živi u šupi i ne plaća porez!

Hrvatska -
ZAGREB - Ministar veterana Mijo Crnoja prijavio je kao svoju adresu samoborsku ulicu Gradna 85/G iako na toj adresi ne živi

Na toj adresi postoji samo šupe sklepane od starih dasaka i u njoj ormar i peć na drva, bez dimnjaka. Crnoja inače živi u zagrebačkom prigradskom naselju Podsused zajedno sa svojom porodicom a na izborima se kandidovao u Xi izbornoj jedinici predviđenoj za dijasporu.

Razlog prijavljivanja lažne adrese je, prema pisanju portala Index.hr koji je i otkrio celu aferu, vrlo jednostavan - u Samoboru je porez 0 posto dok je u Zagrebu 18 posto od svakog dohotka. Crnoja, koji je prijavljen na adresi u Samoboru, prekršio je ugovor s gradom Samoborom, koji mu je ustupio to zemljište da bi s porodicom tamo izgradio kuću, što dokazuju dokumenti koje je objavio HRT. Iz Grada Samobora potvrdili su da će preduzeti zakonske mere.

MINISTAR CRNOJA PREKRŠIO UGOVOR S GRADOM SAMOBOROMMinistar Mijo Crnoja 2010. potpisao je Ugovor s Gradom Samoborom...

Posted by Hrvatska uživo on уторак 26. јануар 2016.

"Nije ispunio ugovornu obavezu, niti je dobrovoljno predao zemljište, tako da pokrećemo zakonske mere", objavili su iz Grada.

Grad Samobor novom je ministru branitelja ustupio zemljište kako bi na njemu izgradio obiteljsku kuću u svrhu stambenog zbrinjavanja. Dana 2. marta 2009. rešenje Stambene komisija Ministarstva porodica, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Crnoji je dodeljen stambeni kredit za izgadnju kuće u iznosu od 56.000 evraCrnoja je nekoliko sati posle objavljivanja afere uklonio adresu stanovanja iz službene biografije.

Sa porodicom živi u stanu u Zagrebu, a ovo mu je adresa u ličnoj karti  (Foto printscreen HRT)
Sa porodicom živi u stanu u Zagrebu, a ovo mu je adresa u ličnoj karti (Foto printscreen HRT)

Gostujući na hrvatskoj televiziji izjavio da "su insinuacije medija navodi o lažnom prebivalištu, to je otvoreni napad na mene i novu Vladu. Ja, koji sam bio spreman život za domovinu dati, pa da se spustim na te grane zbog plaćanja poreza?

Želim biti na toj adresi prijavljen, sva dokumentacija je tu, prijavljen sam od 13.11.2013. i tamo želim da izgradim kuću, tamo sam prijavljen da bih lakše rešio papirologiju, samo zbog administrativnih razloga", rekao je, priznajući tako da je prijavio lažno prebivalište.

[NE PRISTAJEM NA JAVNI LINČ] Javnost ima pravo znati što je istina u slučaju ministra Crnoje. To želim i ja znati....

Posted by Tomislav Karamarko on уторак 26. јануар 2016.

Podsetimo, popodne su iz Ministarstva branitelja objavili kako Crnoja sve demantuje i najavili tužbe protiv medija. Crnoja je inače već izazvao buru u hrvatskoj javnosti pošto je tražio da se izradi registar izdajnika. Iz Mosta su, saznaju hrvatski mediji nezvanično, zatražili od HDZ-a da Crnoja bude smijenjen.

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track