PUKLA TIKVA MEĐU SRBIMA U HRVASKOJ: Mirko Raškovič napustio stranku!
Foto: Printscreen 24sata.hr

Istrčao pred rudu

PUKLA TIKVA MEĐU SRBIMA U HRVASKOJ: Mirko Raškovič napustio stranku!

Hrvatska -
Mirko Rašković, odbornik u Saboru iz reda srpskog naroda u Hrvatskoj, više nije član Samostalne demokratske srpske stranke

ZAGREB - Rašković je iz SDŠ-a istupio nakon što je poslednjih dana došlo do sukoba Raškovića i potpredsednika stranke Milorada Pupovca, objavio je portal Index.hr.

Rašković se, naime, na konsultacijama kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović pojavio mimo Pupovca i na taj način okrenuo leđa kolegama iz SDŠ-a. On je tom priikom odbio da da podršku koaliciji aktuelnog premijera Zorana Milanovića rekavši da će pričekati da vidi ko će imati većinu, kojoj će se potom prikloniti.

Rašković, koji je inače zamenik načelnika Šibensko-kninske županije, od predsednice je tražio da ga zaštiti jer, kako je rekao, na njega se vrši pritisak. Njegovim potezom odmah su počele spekulacije o tome da se Rašković prikloni HDZ-u.

"Od mene se traži ono što moja savest ne prihvaća. Pritišće me puno njih da preuzmem odgovornost mimo svoje savesti, mimo odluke svoje stranke i mimo odluke onih birača koji su me birali za zastupnika", objašnjavao je novinarima, ali nije objasnio ko tačno na njega vrši pritisak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track