PUPOVAC: Nova vlast u Hrvatskoj promenila ton
Foto: Beta/Dario Grzelj

Treba dati priliku Plenkoviću

PUPOVAC: Nova vlast u Hrvatskoj promenila ton

Hrvatska -

Predsednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsednik SDS S-a Milorad Pupovac izjavio je danas da je nova vlast u Hrvatskoj promenila ton i u značajnoj meri omogućila da se čuju stvarni problemi Srba.

Pupovac je rekao i da treba dati priliku i vremena vladi premijera Andreja Plenkovića da pošalje prve značajnije poruke ili da primi značajnije poruke od premijera Srbije Aleksandra Vučića, jer bez dijaloga nema napretka.

Na pitanje koliko će vremena morati da prođe da se oseti boljitak u položaju Srba u Hrvatskoj, Pupovac je odgovorio da će biti potrebno dva ili tri meseca da se pokrenu svi dogovoreni instrumenti, posebno oni koji se tiču razvoja u povratničkim sredinama i posebno oni elementi koji se tiču ostvarivanja prava u sferi obrazovanja u sferi jezika.

On je dodao da će dvojezičnost u Vukovaru biti moguća ako hrvatska i srpska strana sednu za sto, uz pomoć vlade, i dogovore kako i na koji način i na koji način realizovati ono što je Ustavni sud predložio, a sa druge strane, što su hrvatski zakoni propisali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track