RANKO OSTOJIĆ: Karamarku je neprijatno što ne može da pozdravi ubijanje u Jasenovcu!
Foto: Profimedia

Besan

RANKO OSTOJIĆ: Karamarku je neprijatno što ne može da pozdravi ubijanje u Jasenovcu!

Hrvatska -

Bivši hrvatski ministar unutrašnjih poslova komentarisao je na svom profilu na Fejsbuku proslavu 25 godina od osnivanja devete dvizije Hrvatskih oružanih snaga (HOS) uz ustaške simbole.

SDP-ovac Ranko Ostojić, obrušio se na HDZ, Karamarka, Kolindu, Bujanca.

Njegova objava je reakcija na tekst koji je objavio hrvatski portal Indeks, a u kom se navodi da je šef lokalnog HDZ proslavio 10. april uz ustaški barjak i jagnjetinu.

Inače, Marko Mravak, predsednik mesne organizacije HDZ iz mesta Gala u Hrvatskoj, na Fejsbuku je objavio fotografije s lokalne proslave 10. aprila na kojima se vidi da je ispod državne zastave istaknut i ustaški barjak.

"Proslavu HDZ-ove ustašlije i prodaje Dalmacije, klanja i ubijanja opravdali su predsednica sa partnerom Bujancem, osvedočenim fašistom, Karamarko se opravdao sa ovo HDZ-ovo veselje, jer je zauzet i traži gde je taj Jasenovac za koji nikad nije čuo, a kamoli bio, što mu je iskreno žao, jer toliko rešenih neprijatelja bodljom, maljem, i bez modernih sredstava u to doba. On bi zasigurno želeo da pozdravi i pomalo mu je neprijatno da ne pozdravi tu efikasnost", prokomentarisao je Ostojić.

"Premijer, pritisnut od jevrejskih udruženja, ne može da izvede solo izlet i sakrije osećanja, kao što je protivnica podela, prošle godine", nastavlja Ostojić.

"Sve u svemu najgadnije je je da je Branko Lustig, pomoćnik predsednice, na stratištu. Ne znam zašto nije Bujanca, svoga miljenika, imenovala za pomoćnika da u svojoj omiljenoj nacistickoj uniformi oda počast ciljevima kojih se nikad nike odrekao", piše bivši ministar.

"I sad stvarno nikom nije jasno kako jevrejska udruženja, Srbi, Romi nemaju razumevanja i ne žele da sa obožavateljima njihovog klanja budu protiv podela. Jedini koji bi mogao doći je novoproglašeni vitez Đovani von Barila. Sve u svemu dobro je da nisu povodom 10. aprila nikog pretukli za dan sećanja da pokažu privrženost antifašizmu. Zamolili su Handarbegovića da se suzdrži. Zamolili su i navijače da ne uzvikuju fašističke poruke osim po privatnim zabavama. Dok ne odu sa funkcije. Onda će po starom", zaključuje Ostojić.

Inače, na svom Fejsbuk profilu Mravak redovno objavljuje ustašku ikonografiju ili fotografije na kojima pozira sa šlemom na kome se nalazi kukasti krst. Uz ustaške motive tu su i fotografije na kojima se nalazi u društvu Kolinde ili Karamarka.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track