RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U HRVATSKOJ Srpski političari u strahu zbog uhapšenih devojaka iz Srbije
Foto: Profimedia

Borba protiv kriminala

RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE U HRVATSKOJ Srpski političari u strahu zbog uhapšenih devojaka iz Srbije

Hrvatska -

Poznati trener borilačkih veština, 62-godišnji Slobodan Dubajić Dabi rodom iz Belovara, poznatiji kao jedan od najvećih makroa na Balkanu, ponovno je završio iza rešetaka.

U velikoj akciji razbijanja lanca elitne prostitucije u Zagrebu uhapšen je zajedno sa još troje pomagača. Na teret im se stavlja čak 21 kazneno delo, a policija je tokom pretrage njihovih stanova pronašla mobilne, telefonske kartice i računare na kojima su se nalazili razgovori koji upućuju na to da su uglednim klijentima dogovarali susrete sa prostitutkama.

Privedena četvorka je nakon završetka obrade predata zatvorskom čuvaru, a istraga se nastavlja.

Sumnjiče se da su devojke iz Srbije i BiH za cenu od 100 evra po satu podvođene uglednim biznismenima, kako domaćim tako i stranim, pa čak i Kinezima. Sve se odvijalo u zagrebačkom kvartu Središće.

AFERA KOKAIN Starleta Ema: Ako progovorim o seksu s političarima, trešće se Srbija i Crna Gora!

Policija je na saopštila da su uhapšeni muškarci od 42 i 62 godine i žene starosti od 30 i 40 godina.

"U pretragama je pronađeno više mobilnih telefonskih uređaja i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera, koji su korišćeni tokom ovih kaznenih dela kao i prenosni računari i razne prepiske", kažu u policiji.

Dubajić je ranije privođen i u velikoj akciji "Dinamiko" zbog sumnje da je podvodio četiri devojke iz Hrvatske, dve iz BiH i jednu iz Srbije. Podvodio ih je u jednom zagrebačkom hotelu.

Inače, Jutarnji list navodi da je akcija "Dinamiko" izazvala pravu paniku u Srbiji a da su pojedini srpski političari strahovali da su uhapšene devojke policiji “propevale” ko su im bili klijenti.

(Index/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track