RIJEČANKA DOŽIVELA STRES: Danima bila uverena da ima HIV
Foto: Profimedija

Pogrešna dijagnoza

RIJEČANKA DOŽIVELA STRES: Danima bila uverena da ima HIV

Hrvatska -

Riječanki Željki Šainčić (45) su prilikom prijavljivanja na terapiju u Domu zdravlja Zamet rekli da ima virus HIV-a. Svet joj se u sekundi srušio.

Kada je sestra uzela njenu zdravstvenu knjižicu, upisala je podatke u računar, a onda je rekla: "Gospođo, pa vi imate HIV!". Željka je zanemela od šoka. "Znam da nikad nisam radila takav test, koji se inače radi ciljano. Do sada sam imala mnogo problema sa zdravljem, skoro sam ostala bez jednog bubrega, imala dve sepse, često išla kod doktora i zubara, pa valjda bi mi neko nešto rekao", prepričava neugodno isustvo Riječanka.

Lekarka ju je uputila nazad ka njenoj doktorki opšte prakse. Ona je proverila podatke u svom računaru i utvrdila da je ta informacija netačna i da se očito radi o nekoj grešci. "To je bilo dva dana pre Uskrsa, ali dosad mi se niko nije javio niti izvinio", kaže Željka Šainčić, koja od šoka pet dana nije mogla da spava i morala je da uzima medikamente za smirenje. "Na kraju krajeva, i da jesam HIV pozitivna, ne razumem kako me neko o tome može naglas u čekaonici pitati preko šaltera. To su poverljive informacije o kojima se razgovara u četiri oka s lekarom. Samohrana sam majka dvoje dece i toliko sam bila uplašena i uzrujana, svašta mi se tih nekoliko dana vrtelo po glavi, bojala sam se da će me sad ljudi osuđivati, da ću izgubiti posao, nisam mogla da jedem ni normalno da funkcionišem od stresa ", zaključila je Željka.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track