SPASILE GA BOGINJE: Brat utopljenih dečaka zbog bolesti nije krenuo sa njima!
Foto: Facebook

Sreća u nesreći

SPASILE GA BOGINJE: Brat utopljenih dečaka zbog bolesti nije krenuo sa njima!

Hrvatska -
ĐAKOVO - Nezapamćena tragedija petočlane porodice Vavra, utapanje dvojice dečaka u ledenom ribnjaku, zavila je u crno Josipovac Putinovački, mirno mestašce kod Đakova, čitavu Slavoniju i Hrvatsku.

Braća Josip (8) i Leon (10) pod još do kraja nerazjašnjenim okolnostima upala su u nedelju poslepodne u ledenu vodu, a majka Ana, koja je krenula u potragu za njima, pokušala je da ih spasi.

Branko Vavra koji je potom krenuo u potragu za svojima takođe je skočio u ribnjak. Na kraju ih je sve iz zaleđene vode izvlačio sin vlasnika ribnjaka. Mestom je ubrzo zavladala panika. Vozilima Hitne pomoći svi su prevezeni u osječku bolnicu.

Dječaci su u bolnicu dovedeni bez vitalnih funkcija. U vodi su proveli možda i sat vremena.

Tragedija bi možda bila i veća da treći brat Gabrijel, prvačić, nije imao boginje, pa nije izlazio napolje. Dečak je, međutim, dotrčao sa ocem do ribnjaka i meštani su ga videli kako kleči u snegu nedaleko od potresne scene.

"Kako sada tom dečaku objasniti da njegove braće više nema samo zato što su se igrali", govori kroz suze komšinica Vavrinih.

Majka stradalih dečaka je domaćica i život je podredila trojici sinova. Žive od suprugove plate.

O tragediji koja je potresla celi kraj, ali i zemlju svedoči i crna zastava na zgradi osnovne škole koju su braća pohađala. Braća Josip i Leon biće sahranjeni danas u 14 sati.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track