SPLIĆANIN IZREŠETAN I BAČEN U BUNAR: Obrt u istrazi otmice i pokušaja ubistva Matka M. (20)!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

kao u horor filmu

SPLIĆANIN IZREŠETAN I BAČEN U BUNAR: Obrt u istrazi otmice i pokušaja ubistva Matka M. (20)!

Hrvatska -

SPLIT - Splitska policija juče je saslušala mladića iz Kaštela pod sumnjom da je umešan u pokušaj ubistva Matka M. (20) koji je pronađen prošle subote izrešetan s 11 metaka u pojilu za stoku kod mesta Vrsine.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je u sve upetaljan i njegov prijatelj koga policija još nije uspela da pronađe.

Zanimljivo je da je odmah nakon što je slučajni prolaznik pronašao izrešetanog mladića i početka istrage, policija juče zadržanog mladića isključila iz priče kao potencijalnog napadača. Nije njasno šta se u međuvremenu promenilo i zbog čega je odjednom zanimljiv policiji.Neki od onih koji su dobro upućeni u ovaj slučaj kažu da veruju da je da je mladić bio toliko glup i naivan da učestvuje u pucnjavi.

Matko M, ima povrede ruku, nogu, grudnog koša (Foto printscreen Slobodna Dalmacija)
Matko M, ima povrede ruku, nogu, grudnog koša (Foto printscreen Slobodna Dalmacija)

No, s druge strane, ima onih koji veruju da je to moguće sobzirom da je žrtva ubačena u bunar koji je dosta teško pronaći i da za tu e lokaciju može da zna samo neko ko tu živi ili često boravi. Treba videti što će istraga da pokaže i da li će mladić biti zadržan u pritvoru.

Njega i njegovog prijatelja koji je u bekstvu s Matkom M. povezuje razbojstvo iz novembra 2015. godine. Matko jen optužen da je tog dana oko 19.30 sati u Kaštel Novom, lica prekrivenog crvenom maramom i sa kuhinjskim nožem u ruci, ušao u prodavnicu "Ribola" i mašući nožem od radnice tražio novac koji mu ona nije dala. On je povukao kasu koja je pala na pod, i pokupio 1.300 kuna (170 evra).

Policiji je tad izjavio da ga je tada je pod pretnjom i mučenjem na razbojstvo prisilio upravo mladić koji je priveden i drugi koji jetrenutno nedostupan. Matko je već tri puta bez opravdanja izbjegavao dolazak na ročište zbog čega mu je pretilo privođenje u istražni zatvor, ali je sudiji obećao da će se pojaviti. Trebao je to da uradi 13. januara, međutim nije došao, ali se javio i opravdao. Sledeći "sastanak" na sudu zakazan mu je za 16. februar i baš pre toga je izrešetan i bačen u bunar. Policija utvrđuje da li u pitanju slučajnosti ili ne.

Bunar u kom je pronađen Matko M. (Foto printscreeen Slobodna Dalmacija)
Bunar u kom je pronađen Matko M. (Foto printscreeen Slobodna Dalmacija)

I zadržani mladić i drugi koji je u begu već su odranije poznati policiji. Bili su učesnici obračuna dve bande pre nešto više od dve godine u Kaštelima tokom kog je ubijen brat mladića koji je zadržan u policiji. Nejgovom ubici još se sudi na splitskom sudu.

Da podsetimo Matka M. su u petak uveče, dok se pešice vraćao kući, presreli i oteli muškarci s kapuljačama na glavi. Matko je policiji šturo ispričao da su bila dvojica otmičara, nakon čega su ga ugurali u prtljažnik automobila.Odvezli su ga 15-ak kilometara dalje i tada su okrutni otmičari su bespomoćnog Matka ispraznili ceo okvir iz pištolja kalibra 7,65 milimetara u noge, ruke i grudi. Izrešetanog Matka su, misleći da je mrtav, bacili u skrovitu, tri metra duboki bunar.

Ranjen i slomljenih kostiju posle pada Matko je ostao da leži na dnu. Celu noć njegove jauke niko nije mogao da čuje. Njegovo zapomaganje tek je u subotu nešto posle podneva čuo meštanin Luka dok se šetao sa psom. Pozvao je svoje roditelje i policiju i Matko je spasen u poslednjem trenutku da sasvim ne iskrvari.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track